9 november 2017

Film: Independence Day

Handling
Enorma rymdskepp uppenbarar sig i luften. Skeppen sänder ner massförstörande laserstrålar över alla världens stora städer. Nu är det upp till en liten skara av beslutsamma överlevare att förena en sista attack mot inkräktarna – för att rädda mänskligheten.

Filmen är 145 minuter lång och regisserad av Roland Emmerich. I huvudrollerna ses bland annat Will Smith, Jeff Goldblum, Bill Pullman och Mary McDonnell. Filmen hade svensk premiär 3 oktober 1996.

Filmen vann en Oscar för bästa specialeffekter.

Jag såg filmen 5 oktober

Mina tankar
Jag brukar inte tycka om att se filmer som handlar om aliens, men då denna är en riktigt populär film så bestämde jag mig ändå för att se den och det slutade med att jag blev positivt överraskad.

För det första så gillar jag upplägget redan från början, hur man steg för steg för följa utvecklingen från att deras skepp dyker upp på radarn tills det att de har belägrat städerna. Det är ingen tvekan om att den är snyggt gjord. Tycker också om att man för följa olika typer av karaktärer, som t.ex. presidenten som har makten, folk i militären och även helt vanliga människor. Att efter aliens attack på storstäderna så tyckte jag det var riktigt gripande att se hur några överlevde attacken och kommer upp till en värld i spillror och måste försöka överleva.

Det märks att detta är en väldigt amerikansk och patriotisk film, det ser man bara på titeln och att det är Amerika som räddar världen från undergång. Skådespelarna gör bra prestationer och jag uppskattar verkligen den humor som trots allt finns med, men det beror nog mycket på Will Smith.

Den här filmen kom ut det år som jag föddes, och jag måste ändå säga att den håller ganska bra. Visst finns det en del saker som har utvecklats, men specialeffekterna tycker jag ändå är riktigt bra och det är inte heller alldeles övertydligt att de  är datagjorda.

Som sagt blev jag riktigt positivt överraskad av Independence Day och den var väl värd de 2,5 timmarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...