14 november 2017

Veckans topplista v.46: Amerikanska deckare/thrillers

Johannas deckarhörna håller i veckans topplista där vi varje vecka ska lista topp fem på ett givet tema. Den här veckan är temat amerikanska deckare/thrillers.

Från början hade jag tänkt välja ut fem amerikanska deckare, men jag insåg när jag kollade igen de böcker jag läst att jag inte har läst speciellt många sådana, jag har läst  betydligt fler brittiska. Så min lista kommer istället bli fem amerikanska deckarförfattare som jag vill läsa.

Först ut är Kathy Reichs böcker om Temperance Brennan, dessa böcker och författarens eget liv inspirerande tv-serien Bones som är en stor favorit hos mig.

Sedan vill jag gärna testa att läsa något av Janet Evanonichs serie om Stephanie Plum, de böcker verkar ha mycket action och humor och på papperet låter det som böcker som passar mig riktigt bra.

Jag skulle också vilja testa att läsa något av Patricia Highsmith, gärna böcker om Mr Ripley.

Jag skulle också vilja läsa Donna Leons deckarserie som utspelar sig i Venedig. Här är det nog mest Venedig som lockar, men jag är nyfiken på böckerna.

Den sista författaren jag tar upp är Michael Connelly som skrivit böcker om bland annat Harry Bosch, som dessutom blivit tv-serie.

20 kommentarer:

 1. Jag har sett Bones, jag har någon oläst bok av Kathy Reichs tror jag så kanske borde ta och läsa dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle vara kul att läsa de böckerna :)

   Radera
 2. Jag har inte läst någon av dina men kollat på något avsnitt av Bones-

  SvaraRadera
 3. Svårare tema än jag trodde. Jag ser amerikanska deckare som filmer och teveserier, men läser mest svenska deckare. Men nu blir jag faktiskt tveksam om det där med amerikanska filmer också, jag kanske bara inbillar mig det också... :o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trodde också att det skulle vara betydligt enklare än vad det var :)

   Radera
 4. Highsmith har jag också med. Donna Leon har jag läst en del av

  SvaraRadera
 5. Janet Evanovichs serie har jag tänkt läsa, jag har i alla fall första delen i hyllan :)

  SvaraRadera
 6. Highsmith vill jag läsa något av :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker de böckerna låter riktigt intressanta :)

   Radera
 7. Från din lista är det bara Connelly som jag läst.

  SvaraRadera
 8. Janet Evanovichs serie är bra har läst en hel del men har säkert hälften kvar att läsa, har tappat bort vilken i ordningen jag är, och det blev lite mycket efter ett tag. Så det är därför jag slutat läsa dem.
  Reisch som Bones baseras på är jag också nyfiken på.
  Och när jag läste kom jag tänka på även Rizzoli & Isles av Tess Gerritsen det är en serie jag har tänkt läsa, men ännu inte gjort.
  Först har man inga alls till sin lista sen dyker de upp fler och fler, för även om jag skrev sådana jag har läst skulle jag mycket väl kunnat göra en av sådana jag ville läsa nu också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när man läser andras svar kommer man på fler. Har inte sett tv-serien Rizzoli & Isles, visste inte ens att det var baserad på en bok :)

   Radera
 9. Har läst en av Kathy Reichs böcker och den var inte alls som serien, men har några till hemma som jag ska läsa så småningom.Gillar både Donna Leons och Michael Connollys böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hört från flera håll att det inte är som i serien, fast jag tror alltid jag kommer tycka serien är bättre :)

   Radera
 10. Kaithy Reich har jag läst några böcker av men inte Bonesserien. Highsmith och Donna Leon var det länge sen jag läste något av. Connelly har jag läst en hel del av, Harry Bosch serien och fristående. Favoritboken är Poeten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bosch-serien är jag nyfiken på, den finns ju som tv-serien också men jag måste ju läsa boken först :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...