14 november 2017

Nyfiken på: Dödssynden

Handling
Lilla nioåriga Scout växer upp i amerikanska Södern i en loj småstadsidyll, när ohyggliga och dramatiska händelser vänder upp och ner på livet och hennes föreställningar. En ung svart man blir anklagad för våldtäkt på en vit kvinna, och hans chans att få en rättvis rättegång är försvinnande liten. En vit advokat tar sig an försvaret, men hatet och indignationen i det lilla samhället växer som en lavin.
Inför Scouts oskuldsfulla ögon omstörtas den sömniga lilla staden och hon blir seende: hennes berättelse blir till en anklagelse, som ingen av oss undslipper.


Varför jag vill läsa den
Dödssynden är vid det här laget en klassiker och jag har läst flera böcker tidigare som har haft en koppling till denna bok, bland annat hela Beautiful Creatures-serien. Handlingen låter minst sagt intressant och ämnet känns högst aktuellt trots att det är nästan 60 år sedan boken kom ut första gången.

6 kommentarer:

 1. Den boken har inte jag heller läst, men vill läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns ju som en "måste-bok" att läsa :)

   Radera
 2. Jeg måtte tenke to ganger før jeg kom på hvilken bok du skriver om. Den heter Drep ikke en sangfugl på norsk og det var stor forskjell på de to titlene! Jeg har lest den og har lyst til å lese Sett ut en vaktpost (den nye boken). Men har ikke fått tid til å putte den mellom andre bøker enda :-)
  Ha en riktig fin ny uke Evelina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken skillnad på titeln! Men den norska känns mer direktöversatt än den svenska. Ha en fin vecka du också!

   Radera
 3. Köpte den här på engelska på bokrean för något år sedan men den har inte blivit läst ännu!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...