2 november 2017

Film: Harry Potter and the Deathly Hallows Part II

Handling
Hogwarts är stängt på obestämd tid, och Harry säger till Ron och Hermione att även om skolan öppnar så tänker han istället ägna sig åt att försöka besegra Voldemort för gott. Det är dags att säga adjö till trollkarlsskolan, lärarna, eleverna och inte minst Harry Potter och hans vänner. Under den sjunde och sista årskursen får Harry slutligen veta vad hans öde har i beredskap, medan den oundvikliga sista striden mot Lord Voldemort närmar sig. 


Filmen är 130 minuter lång och regisserad av David Yates. I huvudrollerna ses bland annat Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint. Filmen hade svensk premiär 13 juli 2011.

Jag såg filmen 2 oktober.

Mina tankar
Boken är en av mina absoluta favoriter i hela serien och mina förväntningar på denna sista film var riktigt höga. Filmen håller hög klass, men som vanligt är boken alltid bättre.

Det märks verkligen hur alla karaktärer har växt, speciellt huvudkaraktärerna Harry, Hermione och Ron. Gillar att även Neville får större utrymme i denna film. Och såklart Professor McGonnagall, spelad av fantastiska Maggie Smith.

Actionscenerna är snyggt gjorda, och jag kan tänka mig att de är ännu snyggare i 3d. Skådespelarna för också bra prestationer, fast det har de ju gjort hela filmserien igenom. Den sista uppgörelsen mellan Potter och Voldemort tycker jag blir lite antiklimatiskt, fast samtidigt är den riktigt vackert gjord.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part II är den kortaste filmen, och jag förstår varför den sista boken delades upp i två filmer då det är väldigt mycket som händer i den.  Alla filmerna i denna serie har varit bra, och det känns lite tråkigt att jag inte kommer kunna upptäcka vare sig böckerna eller filmerna för första gången igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...