4 november 2017

Stora stygga vargen

Titel: Stora stygga vargen
Originalets titel: Böser Wolf (2012)
Författare: Nele Neuhaus
Översättare: Manne Svensson
Serie: Bodenstein & Kirchhoff #6
Antal sidor: 455
Utgivningsår: 2017
Förlag: Albert Bonniers förlag
Utläst: 7/10

Handling
En het junidag hittas liket efter en sextonårig flicka i floden Main utanför Frankfurt. Hon har blivit mördad och kroppen bär spår av brutal misshandel. Och ingen saknar henne. Flera veckor efter det makabra fyndet står Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein fortfarande rådlösa i sökandet efter hennes identitet.

Så landar ett nytt fall på deras bord. En populär tv-programledare har attackerats och låsts in i bagageluckan på sin bil. Hon har nyligen arbetat på ett reportage om en hemlighetsfull organisation, med medlemmar från samhällets allra högsta skikt. Medan Pia och Oliver gräver djupare i fallet flätas det oväntat samman med den anonyma flickan vid flodkanten, och blottar en fruktansvärd hemlighet som kommer dem obehagligt nära.


Tankar om titel och omslag

Gillar att titeln på både denna och den förra boken har koppling till bröderna Grimms sagor. Däremot tycker jag att omslagen är förvillande lika, fast jag gillar den blåa tonen.

Mina tankar om boken
Jag var riktigt förtjust i den förra delen Snövit ska dö, så därför blev jag väldigt glad när jag såg att ytterligare en skulle komma på svenska. Däremot blir jag rätt irriterad på översättningsordningen, Snövit var den 4:e och detta är den 6:e.

Om vi bortser från det irritationsmomentet är detta en riktigt stark kriminalroman, även fast det tog mig en stund att komma in i boken då jag glömt en del från den tidigare boken och man inte hade koll på en del händelser som hade hänt tidigare. När jag väl kom in i boken var den däremot svår att lägga ifrån sig istället.

Man får följa väldigt många karaktärer, men jag har aldrig några problem att hålla koll på vem som är vem. Det är alltid jobbigt att läsa om barn som far illa och människor som utnyttjas, och detta är inget undantag. Eftersom man får lära känna karaktärerna så väl så blir det också ännu jobbigare att läsa om en del händelser.

De två huvudpoliserna Bodenstein och Kirchhoff är trevliga att följa och i denna tyckte jag att Kirchhoff hade en större roll än Bodenstein, men jag uppskattar att man även för följa de andra i utredningsteamet.

Trots alla karaktärer och sidohistorier blir jag imponerad över hur Neuhaus på slutet knyter ihop trådarna och hur man bit för bit börjar förstå hur det hela hänger ihop.

Som sagt så är Stora stygga vargen en stark uppföljare, och jag hoppas att fler delar i denna serie översätts, men då i rätt ordning.

3 bra saker med boken: spännande, mordfallet, sättet som trådarna knyts ihop på

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Snövit ska dö

Andra som bloggat om boken är t.ex. Lottens bokblogg, Vargnatts bokhylla och Boklysten.

2 kommentarer:

  1. Visst vore det smidigt om böckerna kom i rätt ordning :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kan ju hoppas att de tidigare delarna blir översatta också :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...