22 november 2017

Tv-serie: Småstaden säsong 1

Handling
Komediserien ”Småstaden” handlar om den lilla staden Larstad (som Karlstad, fast Lars) där Sveriges yngsta och mest ofrivillige kommunalråd Simon Hoffman får i uppdrag att rädda staden ifrån totalt förfall. Frågan är hur han ska klara av den minst sagt komplicerade uppgiften utan varken kompetens eller livserfarenhet.

Den första säsongen hade 8 avsnitt. I huvudrollerna ses bland annat Victor Beer, Emil Beer och Joel Adolphson.

Jag såg klart säsongen 16 oktober.

Mina tankar
Jag och svenska komediserier brukar inte komma överens, tycker sällan det blir speciellt roligt och att det mesta bara faller platt. Jag bestämde mig för att ändå ge denna en chans, och trots att jag inte föll pladask för den så såg jag den ändå till slut för det finns vissa saker som jag gillar.

Själva grundidén är egentligen ganska rolig, om än ganska osannolik. Småstaden innehåller också en del del politisk satir och visar hur en del personer med mycket pengar och makt kan komma undan med i princip vad som helst. Gillar kängan mot Trump, den hade jag faktiskt roligt åt.

Sedan är jag också riktigt förtjust i Per Andersson, det lilla av vad jag har sett av honom. I denna serie spelar han journalist och gör det med bravur. Moppebilen tillför det lilla extra. Även Pia Johannson som spelar den korrupta politikern gör ett riktigt bra jobb.

Det som jag däremot har svårt för är att serien försöker vara så rolig, att det som borde vara just roligt inte blir det. Det blir som så ansträngt och allting bara faller.

För att sammanfatta mina tankar så är det väl en okej serie men jag inser mer och mer att svensk komedi inte riktigt är min typ av humor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...