29 november 2017

Läsplanering december

Tänka sig att vi snart är inne i december! Det känns som att det var januari alldeles nyss! Den här månaden försökte jag att ha böcker på min planering som är lite mer lättlästa, då jag inte riktigt vet hur mycket tid jag kommer ha till läsning. Det känns som jag kommer ha fullt upp med att försöka fixa julklappar och jobba.

Utöver de böcker som är med på min planering för den här månaden ska jag också försöka läsa de böcker jag inte hann med i november.

Det fördolda av Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt hade jag egentligen tänkt läsa redan i maj, men tiden räckte inte till. Hoppas kunna läsa den innan året är slut i alla fall då detta är en serie som jag har varit nyfiken på länge.

Let it snow av Maureen Johnson, John Green och Lauren Myracle är som titeln kanske antyder en bok som utspelar sig i juletid och det passar ju allra bäst den här tiden på året. Den ska läsas i en grupp på Goodreads och jag ser mycket fram emot att läsa den.

Nästa bok jag hoppas hinna med att läsa är Idag är allt av Nicola Yoon. Har hört mycket bra om hennes böcker och jag ser fram emot att läsa även denna.

Med tanke på att december brukar vara en månad då man har ganska mycket att göra och kanske inte lika mycket tid över till annat har jag valt ut en barnbok att läsa också. Jag har tänkt läsa Grimmen av Åsa Larsson, som är den andra delen i serien Pax. Jag läste den första för drygt två år sedan, men minns förvånansvärt en hel från den.

Månandens icke-skönlitterära bok är dessutom en bok med lokal anknytning och det är Till häst genom Västerbotten av Sven Björklund och Olof Wretling. Har lyssnat en del på Mammas nya kille och även en del av deras andra produktioner så detta ska bli riktigt intressant! Ska bli kul att läsa hur de reser runt i Västerbotten och ta del av deras upptäckter.

Jag har också  tänkt försöka ta mig an årets nobelpristagare Kazuo Ishiguro och då har jag tänkt läsa Återstoden av dagen. Den ska dessutom diskuteras i en bokcirkel på Facebook och jag hoppas att jag hinner läsa den och kan vara med då. Ska bli riktigt spännande att läsa en bok av honom!

Den sista boken som jag planerar in har länge varit en riktig snackis, men jag har varit osäker på om jag ska läsa den eller inte. Nu har jag bestämt mig för att läsa Min fantastiska väninna av Elena Ferrante. Har hört så mycket om dessa böcker och de har ju verkligen tagit världen med storm och jag ser fram emot att bilda mig min egen uppfattning.


4 kommentarer:

  1. Återstoden av dagen är inte med i min planering men hinner jag mer än jag planerat vill jag gärna läsa den :)

    SvaraRadera
  2. Min fantastiska väninna läste jag i somras. Gillade den så mycket att jag hade svår att lägga den ifrån mig.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...