30 november 2017

Tv-serie: CSI: Crime Scene Investigation säsong 1

Handling
This show follows the nights of the detectives working at the Las Vegas Police Department Crime Scene Investigations bureau. Being the second busiest crime lab in America, CSI officers use the best scientific and technical methods to solve puzzles and catch criminals.

Den första säsongen hade 23 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat William Petersen, Marg Helgenberger, Jorja Fox och George Eads. 

Jag såg klart säsongen 27 oktober.


Mina tankar
Jag brukar tycka  om att se på kriminalserier, men jag hade inte alls hört speciellt mycket om den innan. Det är dessutom en riktig långkörare med 15 säsonger men till slut bestämde jag mig för att se den.

Jag skulle beskriva CSI som en blandning mellan Criminal Minds och Bones, två serier som jag har sett tidigare och där speciellt Bones är min favorit. I den här tv-serien är det brotten som står i fokus, och man får bara mindre inblickar i huvudkaraktärernas privata liv. Just det är på gott och ont för min del, det är riktigt intressant att få följa teamet och hur bevisen tas fram men det blir lite svårt att engagera sig för karaktärerna när man inte får lära känna dem så väl.

Till viss del så märks det att serien börjar ha en del år på nacken, den hade premiär 2001, och tekniken har utvecklas enormt sedan dess. Lite kuriosa om serien som jag tyckte var lite rolig är att all lab-utrusning är fullt fungerande i verkligheten och har donerats eller köpts in.

Jag upplever fallen som välgjorda, även om det tas en del friheter när det gäller vilka befogenheter en som jobbar med bevisningen har och att en del processer påskyndas. Det känns i alla fall som att inblicken i deras arbete är realistisk och jag gillar att se de olika experimenten och hur vänder och vrider på saker och ting.

CSI är inte en actionserie, men alla aspekterna med brottsbekämpningen finns med. Däremot blev jag förvånad över hur pass mörk den är och flera av avsnitten är riktigt obehagliga att se, bland annat Blood drops, som gjorde mig väldigt illa berörd.

Jag upplevde den första säsongen som väldigt stabil, men jag hoppas man får lära känna karaktärerna mer. För att jag ska uppskatta en serie ordentligt krävs ett intresse för huvudkaraktärerna och just nu känner jag inte riktigt så.

2 kommentarer:

  1. Det här var en av mina favoriter när det begav sig. Tyvärr tappade den en del några säsonger in (åtta kanske?) och nu ser jag den inte ens längre. Nu fick jag nästan lust att se den från början :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...