19 augusti 2018

Min bokresa #1

Camilla la ikväll ut ett inlägg om hennes resa med böcker och jag tänkte haka på. Jag började fundera lite ikväll och här kommer lite tankar.

Jag vet inte riktigt när jag började läsa, men jag kommer ändå från en läsande familj. Jag vet att jag gillade Totte-böckerna och Barnkammarboken. Jag hade också någon bok med små sagor för varje dag som är sönderbläddrad.

När jag blev lite äldre tror jag att det blev en del Astrid Lindgren såklart. Jag var förtjust i Pippi, Barnen i Bullerbyn och Vi på Saltkråkan. Hade också några cd-berättelser om Lotta på Bråkmakargatan också som jag spelade mycket.

I skolan hade vi också små häften, eller böcker, vi skulle läsa. Lärarna hade också högläsning för oss ur olika böcker. På mellanstadiet vet jag att några av lärarna valde ut böcker som vi skulle läsa och som vi hade i en liten hylla.

När vi var på biblioteket lånade jag också massvis med böcker. Alltid om det var baddag med skolan så skulle vi alltid in på bibblan och bara det var halva nöjet så i bussen på väg hem satt jag alltid och läste.

Jag vet inte riktigt när jag började läsa böcker själv, men jag vet att när jag gick i 6-7:an någon gång så började jag läsa en del vuxenböcker. Det var då jag läste Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Otroligt nog minns jag fortfarande detaljer från boken och var jag satt och läste.

Jag vet inte om jag läste så mycket ungdomsböcker, men jag tror säkert att jag gjorde det också. Jag älskade serien En prinsessas dagbok av Meg Cabot.

Det är egentligen först nu när jag är lite äldre som jag totalt börjat strunta i vilken indelning böcker har. Jag kan lika gärna läsa ungdomsböcker som vuxenböcker nu och bra böcker funkar ju för alla åldrar.

2 kommentarer:

  1. Kul att läsa om din resa med böcker började. Det du tar upp lite gällande när du kommit upp i åldrarna kommer jag försöka återknyta till kommande inlägg i serien. Det var lite klurigt att komma på hur mycket jag skulle skriva så jag tänkte att det jag valde idag gäller upp till ca 10 års ålder. (bokslukaråldern är väl 9-12 år)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svårt att komma på, men kunde bolla med mina föräldrar och så kom man på mer eftersom.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...