7 augusti 2018

Nyfiken på: Färgen på drömmar

Handling
New Orleans franska kvarter år 1950.
Sjuttonåriga Josie Moraine har en liten pistol fastspänd vid sitt högra ben, dold under kjolen. Hon är på väg från sitt ena arbete som bokhandelsbiträde, till sitt andra, som städerska på en bordell. Hon gör allt för att undvika blickarna hon får. Det är femtiotal i New Orleans, och Josie är dotter till en hora.

Josie längtar bort. New Orleans är hett, farligt och spännande - men inte för en ung kvinna som Josie. Hon vill lämna staden och börja studera långt därifrån. Men hon har inga pengar och inga referenser.

När Josies mor rymmer med en gangster och ett samband mellan maffian, moderns flykt och ett mystiskt döds-fall avslöjas, befinner hon sig plötsligt mitt i en otäck mordutredning. Drömmen om ett annat slags liv verkar mer ouppnåelig än någonsin.
 


Varför jag vill läsa den
Förra sommaren läste jag Tårar i havet och jag älskade verkligen den boken. Därför har jag blivit väldigt nyfiken på att läsa mer av Sepetys, men jag har inte kommit mig för än. Färgen på drömmar utspelar sig i 1950-talets New Orleans och den verkar vara riktigt spännande. Är det någon som har läst den?

4 kommentarer:

 1. Åh denna har jag också varit intresserad av ett tag, hade hoppats att få den låst i höst! Du borde verkligen läsa hennes bok Strimmor av hopp, så jäkla bra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev helt golvad av Tårar i havet och vill verkligen läsa mer av henne :)

   Radera
 2. Jag läste den ganska nyligen och ja, jag tyckte om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju bra. Jag har höga förväntningar på den

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...