26 augusti 2018

Min bokresa #2 - Deckare/Thrillers

Tänkte haka på Camillas bokresa den här veckan som har temat deckare/thrillers.

Jag vet inte riktigt när jag började intressera mig för deckare, men jag antar att det ändå var ganska tidigt.

När jag var yngre läste jag ex. Det brinner av Laura Trenter i skolan och den tyckte jag om. Jag läste också henne serie tillsammans med Katrin Jakobsen med stor behållning. Det var två barn/ungdomar som löste mysterier och så fanns det fotografier i böckerna. Det  var tre böcker, Fotoalbumet, Dagboken och Testamentet.

Jag läste också en del Kitty-böcker som jag hade fått tag på. Tror jag läste några enstaka Fem-böcker också. Har för mig att jag också hann läsa en del LasseMaja-böcker och jag har läst några nu i "vuxen" ålder också.

Ganska tidigt så började jag också intressera mig för Agatha Christie, jag läste både Och så var de bara en och Mordet på Orientexpressen då när jag var ganska ung. Tror också jag hann med någon novellsamling med Miss Marple.

När jag gick i 6:an eller 7:an så läste jag Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson, tyckte den var mycket bra. I efterhand kan jag känna att jag kanske var lite väl ung för den. Pinsamt nog har jag inte avslutat den serien än.

I samma veva läste jag också Shutter Island av Dennis Lehane. Det var verkligen en upplevelse, speciellt twisten och jag minns fortfarande min chock. Efter det så läste jag fler böcker av honom och gillade, bland annat Rött regn och Svart nåd.

Jag tycker mycket om att läsa deckare/thrillers, men nu är det ganska länge sedan jag läste en renodlad deckare. Det finns ju så många andra böcker man vill läsa också. De som är mina favoriter varierar ständigt. Just nu skulle jag säga att det är Camilla Grebe, Elly Griffiths, Gillian Flynn och Viveca Sten.

2 kommentarer:

  1. Tänkte inte på Gillian Flynn, hon är också en favorit så klart. Jag har läst Dennis Lehane och gillat hans böcker med, men just Shutter Island har jag inte läst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Shutter Island är min favorit av honom. Hoppas att Gillian Flynn kommer med något nytt snart.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...