14 augusti 2018

Nyfiken på: Extremt högt och otroligt nära

Handling
Oskar Schell, 9 år, är uppfinnare, frankofil, origamist, datakonsult, smyckesdesigner och amatörarkeolog. Dessutom spelar han väldigt gärna tamburin och korresponderar med Stephen Hawking och Ringo Starr.
Morgonen den elfte september befann sig hans pappa högst upp i World Trade Center. Ibland plockar Oskar fram telefonsvararen med pappas sista meddelande som han gömt undan för sin mamma.

I en garderob hittar Oskar en vas med ett mystiskt kuvert i. Det står Black (med röd penna) på kuvertet, och i det ligger en nyckel. Han tror att kan vara en viktig ledtråd i en av de lekar hans pappa brukade arrangera. Därför bestämmer han sig för att tillsammans med en 103 år gammal krigsreporter söka upp varenda en av de 472 Black - från Aaron till Zyna - som bo i New York, och ta reda på vart nyckeln går och vem denna Black är som kanske kände hans pappa. 


Varför jag vill läsa den
För det första så älskar jag omslaget och titeln! Denna har jag varit nyfiken på väldigt länge. Egentligen har jag inte någon större aning om vad den handlar om, utan det är nog mest titeln som har fångat mitt intresse. Det lilla jag har läst om handlingen låter riktigt intressant och dessutom har jag sett att den fått många fina omdömen.

4 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...