21 augusti 2018

Nyfiken på: Simma med de drunknade

Handling
Hösten 1971 hittas ett norskt-franskt par döda i Frankrike. Deras tre år gamla son Edvard är spårlöst försvunnen men hittas fyra dagar senare på ett sjukhus tolv mil bort. Var Edvard har befunnit sig under tiden, och om det verkligen var en slump att hans föräldrar klev på en kvarglömd mina från första världskriget, förblir en gåta.
Edvard växer upp hos sin fåordige farfar på en potatisgård på norska landsbygden. Och det är när hans farfar dör i början på 90-talet, och det oväntat dyker upp en vackert snidad träkista från en släkting som Edvards tillvaro vänds upp och ner. Han beger sig ut i den stora världen för att finna svar på sitt livs frågor. Sökandet leder honom till Shetlandsöarna och tillbaka till Frankrike, där han tvingas gräva i de mörkaste hörnen av sin familjs historia. En historia som är nära sammanvävd med de stora tragedierna i Europa under 1900-talet.


Varför jag vill läsa den
Jag brukar gilla böcker som handlar om någon form av familjehemlighet eller mysterium. Simma med de drunknade verkar dessutom vara riktigt spännande och utspelar sig på lite exotiska ställen, såsom Shetlandsöarna. Det låter helt enkelt som en bok för mig.

6 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...