22 augusti 2018

Tv-serie: Morden i Midsomer säsong 20

Handling
The Ghost of Causton Abbey
Stämningen är hög i Causton inför invigningen av ett nytt bryggeri på platsen för ett gammalt munkkloster. Men över det hela vilar en gammal förbannelse och snart hittas en man som kokats till döds i ett av ölkaren.

Death of the Small Coppers
Barnaby och Winter utreder fallet med en fjärilssamlare som hittas mördad och fastkilad vid en vägg, inte helt olikt en fjäril i en samling. Det är ett mord som får internationella återverkningar. Kan de hitta gärningsmannen innan ett nytt illdåd begås? 

Drawing Dead
Serietidningsfestivalen i Carver Valley är i full gång när byn chockas av mordet på en före detta supermodell. Barnaby och Winter utreder fallet, och måste anstränga sig för att skilja på fakta och fiktion.

The Lions of Causton
Barnaby får återuppleva sina forna glansdagar inom rugbysporten, när ett plötsligt dödsfall inträffar på den lokala klubben. Barnaby och Winter hamnar mitt i en härva av gammalt rugbygroll. 

Til Death Do Us Part
En vän till familjen ska gifta sig och Barnaby infinner sig på bröllopet något motvilligt efter Sarahs påstötningar. Det dröjer inte länge förrän Barnabys tjänster efterfrågas och en mördarjakt är i full gång.

Send in the Clowns
Ferrabees Cirkus kommer till stan med elaka clowner, hotfulla meddelanden och dödliga cirkuskonster i släptåg. Barnaby får ett fall att lösa som innebär att han måste möta sin egen rädsla.

Den 20:e säsongen har 6 avsnit och i huvudrollerna ses bland annat Neil Dudgeon och Nick Hendrix.

Jag såg klart säsongen 14 augusti.

Mina tankar
Morden i Midsomer är en mysig serie att se på sommaren, karaktären är välbekanta vid det här laget och man vet vad man får. Det är den engelska landsbygden, brutala mord och så lite brittisk humor på det. 

Jag är riktigt svag för familjescenerna, de är mysiga och roliga att se. Jag gillar verkligen hunden och deras lilla dotter. I den här säsongen får vi också möta en ny rättsläkare, i början hade jag lite svårt för henne, men jag har verkligen börja tycka om henne. 

Mordfallen är av varierande sort, jag gillar att avsnitten har olika teman och utspelar sig i olika miljöer, t.ex. cirkus, bröllopsfest och hemliga sällskap. Mitt favoritavsnitt den här säsongen är Send in the Clowns som utspelar sig på en cirkus och jag gillar inblicken i cirkuslivet. 

2 kommentarer:

  1. Hej, jag tycker dom satt sista spiken i kistan vad gäller Midsomer nu. Hur besviken blev jag inte när jag upplevde att det i det närmaste blivit en småputtrig feelgood-serie i märkliga miljöer. Nää, två avsnitt, sen la jag ner.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker fortfarande att den är bra, har inte sett så många av de äldre säsongerna.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...