11 augusti 2018

Husdjuret

Titel: Husdjuret
Originalets titel: - 
Författare: Camilla Grebe
Översättare: -
Serie: Flickorna och mörkret #2
Antal sidor: 492
Utgivningsår: 2017
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utläst: 26/7

Handling
Ett brutalt mord i den lilla sörmländska byn Ormberg för tre människor samman: Malin, den unga polisen som har hela sitt liv prydligt utstakat, Hanne, profileraren vars tillvaro är på väg att rämna och Jake - pojken som bär på en onämnbar hemlighet. Jakten på mördaren blir inte bara farlig, den förändrar också i grunden deras existens. Sanningen har, som så ofta, ett högt pris.

Tankar om titel och omslag

Gillar omslaget, det är väldigt mörk men jag gillar detaljerna i det. Titeln förstår man först i slutet vilket gör det hela ännu mer intressant och skrämmande.

Mina tankar om boken
I början av månaden läste jag och Camilla Älskaren från huvudkontoret och när det var dags för Bookbuddyathon bestämde vi oss för att läsa Husdjuret, då vi båda tyckte om den första delen. Husdjuret var ännu bättre än den föregående boken och jag längtar efter nästa del.

Karaktärerna är riktigt intressanta och man får fortsätta följa Hanne och Manfred från den första boken. Vi introduceras också för flera nya karaktärer, bland annat polisen Malin och tonåringen Jake. Malin är en karaktär som jag inte riktigt kan bestämma mig för om jag gillar eller inte, hon har en del sidor som jag inte tycker om. Jake däremot gillar jag, i början tyckte jag väldigt synd om honom och vad han får gå igenom men han växer mycket under bokens gång.

Språket i Husdjuret är lättläst och det är korta kapitel. I varje kapitel får man läsa ur antingen Hanne, Jake eller Malins perspektiv. Det är inte heller något problem att hålla isär berättarrösterna. Det var lätt att komma in i Husdjuret och när man väl läste så var det svårt att sluta. Det var så spännande och man ville veta hur det skulle gå.

Jag hade svårt att förutse vem den skyldiga var och hur allt hängde ihop. Det var först mot slutet som man började förstå och upplösningen var så bra gjord. Det var ett riktigt bra avslut och samtidigt lyckades det överraska en. Slutet kändes passande för boken, både hemskt och tragiskt på samma gång.

Handlingen känns väldigt aktuell och det finns mycket att känna igen sig i. En liten ort som kämpar med utflyttningar till större ställen, människorna som är kvar och flyktingströmmar. När det dessutom sker ett mord på ett så litet ställe där alla känner alla bidrar också till att öka spänningen.

Jag gillade verkligen Husdjuret och jag ser fram emot att läsa mer av Grebe. Längtar verkligen efter att få läsa fortsättningen som kommer i höst.

3 bra saker med boken: lättläst, spännande, upplösningen

Betyg: 5/5

Tidigare läst av denna författare
Älskaren från huvudkontoret

Andra som bloggat om boken är Johannas deckarhörna, Nilmas bokhylla och Boklysten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...