17 november 2018

30 dejter på 30 dagar

Titel: 30 dejter på 30 dagar
Originalets titel: The Undateable (2017)
Författare: Sarah Title
Översättare: Katarina Falk
Serie: Librarians in Love #1
Antal sidor: 357
Utgivningsår: 2018
Förlag: Lovereads
Utläst: 25/19

Handling
Melissa, eller Bernie som hon kallas, har aldrig brytt sig om berömmelse. Som bibliotekarie på ett universitetsbibliotek är det heller inte särskilt ofta möjligheten att bli kändis uppenbarar sig. Men när en video av ett frieri som äger rum i biblioteket blir en viral succé, är det inte de nyförlovade som uppmärksamheten riktas mot, utan mot Bernie som i en helknasig min himlar med ögonen åt hela spektaklet. Snart är ”Ogillande bibliotekarien” ett begrepp som snurrar runt i alla sociala medier.

Colin är journalist och om han inte får ett scoop snart är troligtvis hans karriär som dejtingrådgivare i en ung, hipp nättidning över. Trots hans egna högst bristfälliga meriter på dejtingscenen lyckas han till sin chefredaktör pitcha idén om att hitta dejter till de odejtbara - till exempel Bernie.

Bernie tror inte på lyckliga slut och klarar sig alltid utmärkt på egen hand. Men hon har också svårt att motstå en utmaning. Hon går alltså med på Colins förslag om att dejta 30 olika män på 30 dagar. Men det blir inte den hon tänkt som vinner hennes hjärta till slut.


Tankar om titel och omslag

Jag gillar både den svenska och engelska titeln, fångar på ett enkelt sätt vad boken handlar om. Omslaget är härligt mycket feelgood och jag gillar det blå på omslaget och de små detaljerna såsom kaffekoppen och hunden.

Mina tankar om boken
När ett nytt bokförlag med inriktningen romance kom ut i Sverige vill jag försöka läsa en del av deras böcker, då romance ändå är en genre som jag tycker om. Jag gillar det förutsägbara i det och de garanterat lyckliga sluten. Efter att ha läst några ganska tunga böcker var jag sugen på något mer lättsmält och då föll valet på 30 dejter på 30 dagar.

Boken är riktigt lättläst och underhållande,jag gillar att man får ta del av Bernies dejtingäventyr men också artiklarna och goda råd från en frågespalt. Det är förutsägbart, man vet i princip hur det ska sluta redan innan man börjar läsa. Det är vägen dit som är intressant och boken bjuder på en hel del skratt. Vissa gånger blir det nästan lite väl löjligt, men boken lockar ändå fram ett leende hos mig.

Bernie är en karaktär som jag gillar och inte bara för att hon är en bibliotekarie. Jag gillar att hon säger det hon tycker. Dejterna är intressant att följa, men jag gillar inte riktigt att Bernie måste ändra på sig för att hon ska få lyckade dejter. Även Bernies vänner är härliga person även om man inte lär känna dem så bra.

30 dejter på 30 dagar är riktigt underhållande och perfekt när man vill fly verkligheten för en stund.

3 bra saker med boken: bibliotekarie, rolig, lättläst

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Här kan ni läsa en smakbit ur boken.

Andra som bloggat om boken är Boktokig, Bina´s Books och Hyllan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...