11 november 2018

Min Bokresa #13 - Faktaböcker

Camilla på Mitt bokintresse har en inläggsserie som hon kallar för min bokresa och som varje vecka har ett nytt tema. 

Faktaböcker är en genre som jag egentligen vill läsa mer av, man kan lära sig så mycket nytt om allt möjligt. En del av de bästa läsupplevelserna har varit just faktaböcker. 

Jag har ett ganska stort allmänintresse, det kan gälla lite allt möjligt. Jag är intresserad av historia, biografier, psykologi, kroppen och så vidare. Listan kan göras lång. 

Jag vet inte riktigt vilken typ av faktaböcker jag läste när jag var yngre, jag misstänker att jag kan ha läst en del om djur. 

Tänkte lista några av de faktaböcker jag har läst och som tillhör den genren. 

Självklart har jag också läst Expeditionen: min kärlekshistoria av Bea Uusma. 

En av de bästa böcker jag har läst har varit Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj. Den boken öppnade upp mina ögon gällande Ryssland och 2:a världskriget. Det är en bok som jag försöker få så många som möjligt att läsa. 

Har även läst Godnattsagor för rebelltjejer. Tycker om koneceptet, det passar alla åldrar. Framförallt gillade jag blandningen mellan kända personer och okända. 

Jag har också läst 101 historiska misstag av Daniel Rydén. Den var både rolig och allmänbildande. 

I den kurs jag har läst nu i höst läste vi Patientens pris av Maciej Zaremba. Det var ursprungligen en reportageserie i DN som senare blev bok. Den gav en intressant, men skrämmande bild av vården där patienterna snarare ses som siffror och där ekonomin har tagit över alltmer och hur detta påverkar alla inblandade. 

Ändå finns det så mycket mer jag vill läsa. Jag vill gärna läsa mer av Aleksijevitj böcker. I dagarna har jag också sett att det i början på nästa år kommer en bok om Trump av Bob Woodward ges ut i Sverige, den är jag också lite nyfiken på.

2 kommentarer:

  1. Tror jag ska köpa Kriget har inget kvinnligt ansikte i den här nya utgåvan som kom nu när de kvinnliga nobelpristagarna ges ut på nytt!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...