13 november 2018

Tv-serie: AP Bio säsong 1

Handling
When Harvard philosophy scholar Jack Griffin finds himself teaching high school in Toledo, he tosses the syllabus and recruits his students to help mentally break his dream-job-stealing nemesis.

Den första säsongen har 13 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Glenn Howerton, Patton Oswalt och Aparna Brielle.

Jag såg klart säsongen 25 oktober.

Mina tankar 
När jag såg trailern för ett tag sedan blev jag lite nyfiken på serien. Jag trodde att AP Bio skulle vara en serie som var lite lik Community, vars första säsonger jag tyckte mycket om. Tyvärr blev denna serie lite av en besvikelse, den var inte sådär rolig som jag hade förväntat mig.

Huvudkaraktären och läraren Jack Griffin är en fruktansvärd person! Jag har inte alls någon sympati för honom. Griffin är småaktig, elak och inte alls en bra person. Han vägrar att undervisa sina elever i biologi och tvingar dem att genomföra hans uppdrag. Även fast han är en avskyvärd person kan jag inte undgå att gilla honom i all fall.

Eleverna tycker jag på något vis bättre om, men jag hade önskat att man hade fått lära känna dem mer. En del får men veta lite historia kring, men det är långtifrån alla. Rektorn som spelas av Patton Oswalt gillar jag däremot, han är så angelägen om att vara alla till lags att det också skapar problem.

Mitten av säsongen var ganska seg, men mot slutet så fastnade jag mer och mer. Säsongavslutningen knöt ihop säcken på ett passande sätt. Jag ser med försiktig optimism fram emot nästa säsong.

Favoritkaraktär
Heather, en av eleverna.

Det bästa med säsongen
De sista avsnitten, framförallt det sista.

Det sämsta med säsongen
Var väldigt seg i mitten och inte så rolig då.

Hur säsongen slutar
Jack försöker förstöra livet för sin nemesis och lyckas till slut, vilket dock medför att han inte får fast tjänst på Stanford på grund av vad han gjort mot Miles. Han är tillbaka där han började och är tvingad att stanna kvar på skolan och fortsätta undervisa. Karma. Eleverna hämnas på en annan grupp under skolbalen. De vill fortsätta hämnas på personer och avsnittet slutar med att eleverna börjar göra en egen lista till Jacks glädje.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...