29 november 2018

TBR för december


Julmånaden är här och den här gången har jag tänkt försöka läsa lite "julig" litteratur som nog har blivit mer populär i Sverige också.

Jag vet inte än riktigt hur julen och julledigheten kommer att se ut, men jag hoppas jag ska kunna läsa en del. De senaste tre jularna har jag jobbat så jag ser fram emot att kunna vara ledig både jul och nyår.

Jag har säkert planerat in alldeles för många böcker, men det är ingen katastrof om jag inte hinner läsa dem alla heller. Den första boken jag vill hinna med att läsa Jul i det lilla bageriet av Jenny Colgan. Det är sista delen i en av hennes serier och jag ville spara denna till jul helt enkelt för att kanske få lite extra julstämning.

Jag vill också gärna läsa Mord och inga julvisor som är en antologi med noveller. Tänker att de passar bra den här tiden på året. På tal om noveller har jag också tänkt försöka läsa Iskalla ögonblick av Viveca Sten om jag hinner få hem den i tid. Vad jag förstår så är detta som en slags mellanbok, men jag vill ju läsa alla serier i ordning så...

Min Årets Bok-utmaning det här året har inte alls gått bra. I början hade jag en plan på at läsa alla de böcker som var nominerade i Årets bok förra året, men jag har bara läst några stycken. Den utmaningen kommer nog få hänga med till nästa år. Oavsett tänkte jag göra ett försök att läsa Flickorna av Emma Cline. Det är nog den av de nominerade som jag är minst intresserad av, men vem vet kanske blir man överraskad.

Jag vill gärna också läsa Blackmoore av Julianne Donaldson som vad jag förstår är en historisk romance. Den är inte heller så tjock, vilket jag tänker passar bra för mig.

Jag tänker ta med en sista bok också och det är Spökstaden av Ransom Riggs som är andra delen i hans serie. Jag är så dålig på att avsluta serier och det är nu flera år sedan jag läste den första delen. Ser fram emot att läsa denna, gillade alla foton och såklart också själva historien.

3 kommentarer:

 1. Jag är också dålig på att avsluta serier men borde verkligen ta tag i det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att jag inte är den enda som har svårt att avsluta serier :)

   Radera
 2. Jul i det lilla bageriet är supermysig!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...