16 januari 2019

Tv-serie: The Chilling Adventures of Sabrina säsong 1 + julspecial


Handling
Hälften häxa, hälften dödlig. På sin 16-årsdag måste Sabrina välja mellan häxornas värld, där hon har sin familj, och människornas värld, där hon har sina vänner. Tillsammans med sina fastrar, katten Salem och pojkvännen Harvey upplever Sabrina övernaturliga fenomen och skräckfyllda äventyr i den hemlighetsfulla staden Greendale.

Den första säsongen har 10 avsnitt + ett julspecial. I huvudrollerna ses bland annat Kiernan Shipka, Miranda Otto och Ross Lynch.

Jag såg klart säsongen 21 december.

Mina tankar
Den här serien har samma skapare som Riverdale, och det är också en av anledningarna till att jag valde att se serien. Lite kul är det också att det finns en del referenser till hans andra tv-serie också.

Jag har ingen vidare koll på Sabrina i seriernas värld så allt detta är ganska nytt för mig. Det tog något avsnitt innan jag fastnade för serien. Jag gillar blandningen mellan skräck, humor och spänning.

Sabrinas familj är minst sagt intressant, framförallt fastrarna och deras relation till varandra. En stor favorit hos mig är Ambrose, han är så rolig och en viktig bundsförvant till Sabrina. Dessutom måste jag nämna katten Salem, att de lyckas dressera en katt så väl är helt otroligt.

Själva handlingen är intressant, och man får också fler frågor att fundera över ju mer man ser. Till exempel funderar jag över Wardwells agenda och vad översteprästen har för planer.

Det blir ju av naturliga skäl en hel del övernaturligt i denna serie och jag gillar att det varvas med mer vardagliga saker som att Sabrina umgås med sina mänskliga vänner och gör saker tillsammans.

Något som jag också uppskattar är att den känns ganska så tidlös, man får ingen tydlig angivelse om när serien utspelar sig. Jag får en del känslor av 60-talet, men samtidigt så finns det datorer och telefoner också.

Det sista avsnittet var riktigt bra, det var förövrigt julspecialet också, som var väldigt spännande och gör så att jag ser fram emot att se kommande säsonger.

Favoritkaraktär: Ambrose

Det bästa med säsongen
Sista avsnittet före julspecialet, så spännande.

Det sämsta med säsongen
En del avsnitt kändes lite sega.

Hur säsongen slutar
Sabrina skriver in sitt namn i Bestens bok för att rädda människorna. Hon gör slut med Harvey. Zelda tar hand om ett barn. Demoner kommer upp från gruvan.2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Den blev bättre och bättre. Ska bli intressant att se vad som händer nästa säsong.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...