3 januari 2019

Tv-serie: Sthlm rekviem säsong 1

Handling
 Fredrika Bergman anställs som civilkompetens hos polisen men hennes närvaro är varken välkommen eller önskad. Samtidigt rövas en flicka bort från sin mamma på Centralstationen i Stockholm. Misstankarna riktas snabbt mot flickans pappa.

Serien har 10 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Liv Mjönes, Jonas Karlsson och Alexej Manvelov.

Jag såg klart serien 19 december.

Mina tankar
Jag har bara läst den första boken av Kristina Ohlsson i hennes serie, men bestämde mig ändå för att börja se tv-serien. Det är svårt för mig att veta hur väl filmatiseringen följer hennes böcker, men jag gillade serien över förväntan.

Jag gillar själva upplägget på serien och att varje fall är som två avsnitt och hur det mot slutet knyts ihop. Däremot hoppas jag på en fortsättning, slutet kändes så öppet. Det finns inget som hindrar att det görs fler avsnitt, men som är fristående från böckerna, som exempelvis har skett med Morden i Sandhamn.

Skådespelarna gör ett bra jobb, dessutom är det skådespelare som jag känner igen och gillat tidigare. Både Jonas Karlsson och Manvelov har jag sett förut och jag gillar att se hur de arbetar tillsammans. Karaktärerna är som sagt intressanta, även om jag i början tyckte det var lite rörigt med "flashforwards" mellan Fredrika och Alex och det kändes bara som man delvis fick en förklaring mot slutet.

Fallen är intressanta och spännande, och visar också upp en sida där allt inte bara är svart eller vitt.

När jag började se serien fick jag lite känslor av Bones, som är en av mina favoritserier. Främst i Fredrika då, som i början kanske inte passar in i den polisiära världen.

Avsnitten blev bättre och bättre, de sista 3-4 avsnitten var väldigt bra och hur de knöt ihop händelser som hade skett tidigare. Avslutningen kändes lite frustrerande för mig, men också oväntad. Det känns så öppet och jag vill gärna se mer av denna serie.

Favoritkaraktär
Alex

Det bästa med säsongen
Spänningen i de sista 3-4 avsnitten.

Det sämsta med säsongen
Taxiscenerna i framtiden mellan Alex och Fredrika

Hur säsongen slutar
Det visar sig att Peder är den som begått morden och att han bröt ihop efter hustruns död. Torbjörn skjuts. Alex slutar sitt jobb och Fredrika stannar med sin familj och hennes man som är sjuk. Peder går fri och far utomlands med sina pojkar. 

2 kommentarer:

  1. Har också sett den här, läst första boken sen har det inte blivit fler. Håller med om det du skriver om skådisarna! Tyckte om serien och hoppas på fler säsonger.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan ju hoppas på det, slutet kändes ändå ganska öppet

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...