9 januari 2019

Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden

Titel: Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden
Originalets titel: Christmas at Little Beach Street Bakery (2016)
Författare: Jenny Colgan
Översättare: Birgitta Karlström
Serie: Lilla bageriet #3
Antal sidor: 303
Utgivningsår: 2016
Förlag: Massolit
Utläst: 15/12

Handling
Det är snart jul i Mount Polbearne, det lilla ö-samhället strax utanför Cornwalls kust.När Polly inte är upptagen med att skapa läckerheter i det lilla bageriet på strandpromenaden myser hon med sin underbara pojkvän, Huckle. Hans honungsaffärer går dock inte så bra som de hoppats, kanske borde de lägga sina bröllopsplanerna på is ett tag? Ingen problem för Polly, men Huckles barnlängtan blir inte lika lätt för henne att hantera. Det visar sig också att Pollys vän Kerensa undanhåller något. Något som riskerar att splittra vännerna.Men nu nalkas julen, en tid för familj, vänner och inte minst tid för julmarknaden, årets höjdpunkt! Men mitt i förberedelserna får Polly ett telefonsamtal som vänder upp och ner på allt. Hur ska hon ens kunna tänka på julen när hennes eget liv är ett enda stort kaos?

Tankar om titel och omslag

Jag gillar omslaget, verkligen "juligt" och jag får nästan lite julkänsla av bara omslaget. Titeln är lång och lite krånglig, men jag gillar den.

Mina tankar om boken
Den andra delen i denna serie läste jag tidigare i år, men jag bestämde mig för att hålla på den sista delen och spara den närmare jul för att komma i stämning.

Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden är mysig och följer ungefär samma mall som hennes andra böcker. Jag tycker om att läsa om Pollys bakning och livet på den lilla ön och så hennes knasiga vänner. Dock blir jag ganska så irriterad på Polly och Huckle, så mycket hade kunnat undvikas om de bara lär sig att prata med varandra. Fast det gäller å andra sidan många människor.

På ett vis känns det nästan lite ledsamt att detta var sista delen, men det är också skönt med en serie som inte är jättelång heller. Boken är som vanligt lättläst och något förutsägbar, men det gör inte så mycket. Man vet man får helt enkelt. Jag får också en del julstämning av boken, vilket är ett plus.

Jenny Colgan skriver verkligen trivsam feelgood och jag kommer nog fortsätta läsa hennes böcker när man vill ha lite underhållning av det lättare slaget.

3 bra saker med boken: julstämningen, mysighetsfaktorn och bakningen

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Det lilla bageriet på strandpromenaden
Den lilla bokhandeln runt hörnet
Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden

Här kan ni läsa en smakbit ur boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...