5 januari 2019

Dvalan

Titel: Dvalan
Originalets titel: -
Författare: Camilla Grebe
Översättare: -
Serie: Flickorna och mörkret #3
Antal sidor: 480
Utgivningsår: 2018
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utläst: 15/12

Handling
Artonårige Samuel råkar sabotera en drogaffär och tvingas till en desperat flykt undan narkotikabossen Igor. Efter att ha gått under jorden svarar han på en annons: en familj i skärgården söker en assistent till sin hjärnskadade son.

Men ingenting blir som Samuel har tänkt sig när han flyttar in hos den vackra Rakel och hennes son Jonas i det avsides belägna huset vid havet. Inte heller har Samuel räknat med att hans kärleksfulla, men kontrollerande mamma - den frireligiösa Pernilla - handgripligen ska försöka hjälpa honom att få ordning på sitt liv.

Kriminalinspektör Manfred Olsson är plågad av en familjetragedi. Han utreder två till synes drogrelaterade mord när hans väg korsar Samuels och Pernillas.

Utredningen blir komplicerad och Manfred bestämmer sig för att söka hjälp hos profileraren Hanne som är bosatt i Ormberg.


Tankar om titel och omslag

Gillar både titel och omslag. Omslaget får sin förklaring först mot slutet dock. Jag gillar det guldiga mot det gröna.

Mina tankar om boken
Detta är ytterligare en bok som jag läst tillsammans med Camilla. De tidigare böckerna i serien har jag också läst i år och jag måste säga att Grebe har seglat upp hos en ny favorit hos mig. Efter att ha läst Husdjuret hade jag väldigt höga förväntningar på denna.

Jag tycker mycket om att få återse en del karaktärer och få träffa ny. I den här boken får man både följa poliserna Manfred och Malin, men också några av de inblandade i själva utredningen. Den bild som målas fram av utredningen är både tragiskt och väldigt skrämmande.

Som vanligt är boken väldigt lättläst och man får följa flera berättande karaktärer. Jag tycker det var intressant att man fick följa både mor och son i varsina kapitel och att man fick flera perspektiv. I början tyckte jag det  var något som kändes lite annorlunda med boken, den tog en stund att komma in i, men när man gjorde det var den nästan omöjlig att lägga ifrån sig. Jag beundrar Grebes förmåga att få en som läsare att känna för karaktärerna.

Som sagt en väldigt spännande, men också tänkvärd kriminalroman. Jag ser fram emot att fortsätta läsa Grebes böcker.

3 bra saker med boken: lättläst, spännande och återkommande karaktärer

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Älskaren från huvudkontoret
Husdjuret

Bloggat om boken har bland annat Nilmas bokhylla och Mitt bokintresse gjort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...