16 mars 2019

Helgfrågan v.11: Män och kvinnors läsande och motion


Jag hade tänkt svara på helgfrågan igår, men blev så trött på kvällen att jag struntade i det då.

Ser män och kvinnors läsning olika ut?

Kanske, kanske inte. I grund och botten tror jag det är individuellt vad man tycker om. Jag vet inte om det skiljer sig något mellan könen, men här kommer mina fördomar om läsning fram.

Jag tror att kvinnor läser mer relationsromaner och romance.

Männen kanske läser mer facklitteratur om ex. historia, olika krig och biografier. Tror också att många män gillar deckare, men kanske inte så  mycket romance.

Jag tror egentligen att båda könen kan uppskatta deckare och kriminalromaner, kvinnor kanske gillar mer psykologisk spänning och männen mer hårdkokt action.

Bonusfråga: Hur motionerar du?

Nu på vintern gillar jag skidåkning. Jag har åkt mer i år än vad jag gjort tidigare år, men önskar ändå att jag hinner åka mer. Tror jag är uppe i en 6 mil i alla fall, om inte mer.

Det finns säkert de som uppskattar gym, jag är ingen sådan person. Jag tror vardagsmotionen är minst lika viktig och när jag nu studerar hemma försöker jag gå en promenad både mitt i dagen och så på kvällen.

10 kommentarer:

 1. Jag tror att det kan ligga en del i det du säger, märker i mitt jobb att män läser mer faktaböcker och deckare men sen är det förstås individuellt beroende på intresse och så.

  Vardagsmotion är bra. Jag rör mig mycket i jobbet, dålig på att räkna steg, det skulle bli en hel del om jag gjorde det. Sitter mest korta stunder i taget. Sen blir det lite si och så med promenerandet men nu när våren är på ingång så finns förhoppningar om att det kan bli bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är trevligare med promenader när det är bättre väder.

   Radera
 2. Vardagsmotionen är jag dålig på att få till när vädret är tråkigt. Är ute mycket mer under den ljusare delen av året...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagsljuset är viktigt och det är ju roligare när det börjar bli ljusare.

   Radera
 3. Gym har jag inte förstått vitsen med. Gillar att vara ute i friska luften, mycket hundpromenader blir det. Styrketräning kan man ju fixa hemma, räcker ju egentligen med underlag, hantlar och gummiband... + en bra rutin man kan hålla regelbundet.
  Så sjukt svårt för att finna intresse för relationsromaner och romance. Men man måste ju inte! :D

  SvaraRadera
 4. vi göteborgare åker inte så mycket skidor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan förstå det, här har vi snö så det räcker och blir över.

   Radera
 5. Jag var på ett gym men denna väntan på att maskiner skulle bli lediga var jobbigt. Nej då tar jag en promenad istället.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...