3 mars 2019

Min bokresa #28 - om läsning

Den här dagen har ägnats åt att se Vasaloppet och senare även fem-milen från VM, men nu tänkte jag att den skulle handla lite om böcker. Camilla på mitt bokintresse har en inläggsserie som kallas för min bokresa och som den här veckan har temat läsning.

Även jag är bekant med de olika videos där booktubers berättar  bokfakta om dem själva, så jag ska också göra ett försök även om jag inte tror att jag har så många.

🔺Detta är knappast någon nyhet, men jag är urusel på att avsluta serier. Kan påbörja en serie och så dröjer det ÅR innan jag avslutar den och hinner glömma väldigt mycket mellan böckerna.

🔺Lånar majoriteten av böcker jag läser, på senare år har jag bara köpt böcker på engelska som jag vill läsa och som inte blivit översatta.

🔺Tidigare läste jag nästan alltid bara en bok åt gången, men har blivit mer av en slalomläsare.

🔺Älskar att planera min läsning, men är inte bra att på att hålla mig till planen.

🔺Jag kan bli väldigt anti mot en hypad bok, men många gånger så slutar det med att jag ändå gillar boken.

När det kommer till ord eller typ av handlingar som får mig att dras till en bok så har jag nog en del preferenser.
🔺Böcker med personnamn i titeln.
🔺Gillar böcker med antingen långa och krångliga titlar men också titlar med bara ett ord.
🔺Gillar opålitliga berättare och psykologisk spänning

När det gäller vad som får mig att inte plocka upp en bok är det svårare, jag försöker läsa ganska brett. Det finns säkert böcker som jag undviker, men det är sällan jag gör ett aktivt val. Jag vet vad jag gillar och inte. Det enda som jag kan komma på är norska evighetsserier som aldrig tar slut.

1 kommentar:

  1. Att läsa en bok där berättaren är opålitlig gillar jag med och med en psykologisk spänning gör en bok intressant håller jag med om.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...