30 mars 2019

Warcross

Titel: Warcross
Originalets titel: Warcross (2017) 
Författare: Marie Lu
Översättare: Katarina Falk
Serie: Warcross #1
Antal sidor: 333
Utgivningsår: 2018
Förlag: Modernista
Utläst: 1/2

Handling
Warcross är inte bara ett dataspel - det är ett sätt att leva. Åtminstone för de miljontals människor runtom världen som loggar in på spelet varenda dag.

I ett desperat försök att få ihop lite pengar bestämmer sig den tonåriga hackertjejen Emika Chen sig för att försöka hacka sig in i spelet mitt under öppningsspelet på det internationella Warcross-mästerskapet - ett drag som leder till att spelets skapare, den tillbakadragne miljonären Hideo Tanaka, vill anlita henne som insiderspion för att hitta en säkerhetsläcka.

Emika tackar ja till erbjudandet och befinner sig snart i en drömtillvaro i Tokyo - ända tills hon gör en farlig upptäckt som hotar att slå sönder hela Warcross-imperiet.


Tankar om titel och omslag
Titeln behöver knappast någon närmare förklaring, gillar dock att de behållit originaltiteln. Omslaget gillar jag verkligen, väldigt snyggt och lite annorlunda.

Mina tankar om boken
Det enda jag läst av Marie Lu är första delen i Legend-trilogin, och den tyckte jag mycket om men ändå så har jag inte lyckats fortsätta med den serien. Denna bok lästes tillsammans med Camilla. Lu är en YA-författare som känns väldigt popular, och Warcross har jag hört mycket om så jag var intresserad av att läsa den.

Boken var ändå lätt att komma in i, även om den av förklarliga skäl handlar mycket om teknik och internet. Världen som Lu bygger upp känns inte så långt ifrån vår, och den får mig i alla fall att fundera över vilken information vi lämnar ut om oss själva varje gång vi använder oss av internet.

Det tog en lite stund innan boken blev spännande, men när den väl drog igång så ville man veta hur det skulle gå för Emika. Jag gillar Emika som karaktär, hon är inte någon som ger upp i första taget och vill göra det som är rätt, även om det kanske inte är så enkelt.

Det blir en del övriga karaktär att hålla reda på, och en del av dem flyter in i varandra. Själva mysteriet kring Zero är kanske inte jättesvårt att räkna ut, men jag gillar verkligen avslutningen på boken och att det hela lämnas öppet inför nästa bok.

Håller nu tummarna att även uppföljaren blir översatt, för nu vill jag ju veta hur det slutar.

3 bra saker med boken: aktuell, spännande och lättläst

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författarere
Legend

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...