21 mars 2019

Film: The DUFF

Handling
Bianca is a content high school senior whose world is shattered when she learns the student body knows her as 'The DUFF' (Designated Ugly Fat Friend) to her prettier, more popular friends. Now, despite the words of caution from her favorite teacher, she puts aside the potential distraction of her crush, Toby, and enlists Wesley, a slick but charming jock, to help reinvent herself. To save her senior year from turning into a total disaster, Bianca must find the confidence to overthrow the school's ruthless label maker Madison and remind everyone that no matter what people look or act like, we are all someone's DUFF

Filmen är 101 minuter lång och regisserad av Ari Sandel. I huvudrollerna ses bland annat Mae Whitman, Robbie Amell och Bella Thorne.

Boken är baserad på boken med samma namn av Kody Keplinger.

Jag såg filmen 10 mars.

Mina tankar
Vi är redan inne i mars månad och detta är den första film jag sett på hela året. Jag har tidigare läst boken, men det var ett tag sedan så jag har hunnit glömma en del detaljer.

Filmen är betydligt förändrad om man jämför med boken. Filmen känns betydligt lättare och det enda som egentligen är detsamma är karaktärerna. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det, en del av det som jag tyckte var intressant i boken såsom pappan finns inte ens med i filmen.

The DUFF är en typisk high school-film, och är förutsägbar, men det behöver inte nödvändigtvis vara något dåligt. Den är underhållande för stunden, och jag gillar bland annat Ken Jeong som gör en av birollerna.

En del av scenerna tyckte jag var otroligt pinsamma och ville nästan hålla för ögonen. Samtidigt kan jag också tänka mig att filmen och boken också för den delen fångar lite av hur tiden i high school kan se ut.

Här kan ni läsa vad jag tyckte om boken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...