12 mars 2019

Nyfiken på: Med hälsning från Båstad

Handling
Äntligen är det dags. Linda ska lämna sina konspirerande kollegor och flytta till London för att börja ett nytt jobb på ett av Europas största livsstilsmagasin. Hon har jobbat hårt för att nå hit och även hennes annars så svårimponerade mamma verkar nöjd. Men när jobberbjudandet dras tillbaka i sista stund står hon plötsligt utan jobb i både London och Stockholm. Linda drabbas av fullständig panik och berättar inte för någon vad som har hänt, utan fortsätter låtsas att hon ska flytta. Bara hennes pojkvän Frank och hennes bästa vän Helena får veta sanningen. Men vart ska hon ta vägen? Ett litet hörn av ett födelsedagskort visar räddningen. Hennes moster i Båstad! Visserligen en moster som hon inte känner och som hennes mamma brutit kontakten med tjugofem år tidigare, men vem kommer att hitta henne där? Planen är perfekt.

I Båstad står tennisveckorna för dörren och Linda dras med i festligheterna. Men ju mer hon lär känna sin moster och sina nyfunna vänner desto mer går det upp för henne att allt inte är riktigt lika härligt som det verkar.


Varför jag vill läsa den
Feelgood är en genre som jag gillar att läsa, fast läsandet av den genren går i perioder. Detta tycker jag låter som en perfekt feelgood, men som kanske har lite allvarliga undertoner om man ska tro beskrivningen. I början får jag annars känslan av att det är lite komedi och feelgood á la Sophie Kinsella, som jag ju gillar mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...