30 april 2020

Konstiga huset

Titel: Konstiga huset
Originalets titel: Crooked House (1947)
Författare: Agatha Christie
Översättare: Lisbeth Renner
Serie: -
Antal sidor: 248 
Utgivningsår: 2018
Förlag: Bookmark
Utläst: 1/4

Handling
Tre Gavlar heter det konstiga huset i en av Londons mest fashionabla områden. Där bor tre generationer av familjen Leonides tillsammans i bästa sämja.

Men när familjens överhuvud, den ofantligt rike Aristide Leonides, dör under mystiska omständigheter förändras allt. Det står plötsligt klart att någon i familjen är en mördare, och misstankarna riktas omedelbart mot Aristides 50 år yngre änka.

Men vem är egentligen skyldig, och varför har detta mord begåtts?


Tankar om titel och omslag
Precis som flera andra böcker av Christie som jag har läst finns det en koppling i titeln till en barnramsa vilket jag tycker är en kul detalj. Omslaget känns lite rörigt, men jag gillar retrostilen.

Mina tankar om boken
Det var så härligt att äntligen få ta och läsa en Agatha Christie igen! Jag blev nyfiken på denna då den sägs vara en av Christies favoriter..

Jag föll direkt för boken. Framförallt så gillar jag intrigen och det sätt som hela mordmysteriet nystas upp. Jag är fascinerad av karaktärerna och deras samspel och hur de kommer fram till vem den skyldiga är.

Sedan är jag imponerad över att det går att få med så mycket på bara 250 sidor och det känns ändå som en detaljrik roman där man ändå får följa utredningsarbetet. Alldeles lagom längd.

Att det hela utspelar sig i en rik familj i ett säreget hus gör det hela än mer intressant att läsa. I bokens märks det också att Christie intresserar sig för det psykologiska när hon skrev sina romaner. Upplösningen hade jag inte väntat mig, men jag kan säga att jag verklige njöt av att läsa boken.

3 bra saker med boken: lättläst, spännande, intrigen

Betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...