14 juni 2018

Film: Batman v Superman: Dawn of Justice

Handling
The general public is concerned over having Superman on their planet and letting the "Dark Knight" - Batman - pursue the streets of Gotham. While this is happening, a power-phobic Batman tries to attack Superman.,Meanwhile Superman tries to settle on a decision, and Lex Luthor, the criminal mastermind and millionaire, tries to use his own advantages to fight the "Man of Steel".

Filmen är 183 minuter lång och regisserad av Zack Snyder. I huvudrollerna ses bland annat Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams och Jesse Eisenberg. Filmen hade svensk premiär 23 mars 2016.

Jag såg filmen 24 maj.

Mina tankar
Jag har bestämt mig för att se den senaste DC-filmerna i den ordning de kom ut och efter Man of Steel var det alltså dags för denna. Batman v Superman har fått ganska mycket kritik så jag hade redan från början ganska låga förväntningar.

Jag tyckte ändå att den förra filmen, Man of Steel, var ganska bra men denna var inte alls i samma klass. Dessutom känns den här filmen mycket mörkare och det finns inte mycket som muntrar upp. Det som räddar filmen för min del är att Wonder Woman dyker upp och hjälper till.

För det första är filmen alldeles för lång. Jag blir aldrig riktigt engagerad eller intresserad utan slötittade mest på hela filmen. Jag kan uppskatta att den är väldigt fint gjord visuellt och att effekterna ändå är bra, men utöver det finns det inte så mycket jag kan säga att jag tycker om.

Batman v Superman är alldeles för utdragen och det är först i slutet som det börjar hända saker, men det är ju alldeles för sent.

Nästa film i denna filmserie är Wonder Woman, och det är en film som jag verkligen ser fram emot.


3 kommentarer:

 1. Var på bio med sönerna och såg denna, håller med dig att den var lång, yngste killen fråga flera gånger är den inte slut snart. Wonder Women drog upp betyget för mig med.

  Förlåt men kunde inte låta bli när jag kom att jag också skrev om filmen på bloggen

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2016/04/batman-v-superman-filmen.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm glömde jag tror jag ska försöka se Wonder Women filmen jag med.

   Radera
  2. För mig var det wonder woman som räddade filmen

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...