27 juni 2018

Tv-serie: Mord i paradiset säsong 7

Handling
Jack Mooney is starting to settle in the sun-soaked island of Saint-Marie – but he has some impossible mysteries to solve. A champion poker player, apparently poisoned at the table in front of an astonished audience. A novelist, murdered in a plot more surprising than anything he’s ever written. And a spiritual leader, strangled at a time when all the suspects were each other’s alibis. Jack’s laconic style belies a sharp mind and relentless determination. He’s a brilliant detective and he’ll need all his instinctive genius to solve these perplexing murders.

Den sjunde säsongen har 8 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Ardal O'Hanlon, Joséphine Jobert, Danny John-Jules och Tobi Bakare.

Jag såg klart säsongen 7 juni.

Mina tankar
Detta är en sån mysig serie! Det är lättsam krim-underhållning och till och med de som inte gillar krim-serier kan se denna med behållning.

I den här säsongen får vi lära känna vår nya huvudperson Jack Mooney lite  bättre. Han har också sina egenheter, precis som de inspektörer vi har fått följa tidigare. Jag har inte riktigt vant mig vid honom än, men han känns trivsam och om han får fortsätta i några säsonger till kommer jag nog tycka lika bra om honom som de tidigare huvudpersonerna.

Något som alltid har fångat mig med Mord i paradiset  är miljön. Det är så långt från Sverige man kan komma och att se alla vackra stränder, landskap och solnedgångar. Sedan för att vara en ganska liten ö, så mördas väldigt många människor.

Mordfallen fortsätter att i även denna sjunde säsong vara intressanta. Alla mordfallen är annorlunda och man får följa olika typer av karaktärer. Det är cold cases, blandat med pokerspelare och författare.

Trots att serien handlar om att klara upp brott så finns det gott om humor som lättar upp stämningen. En stor favorit för mig är Dwayne som alltid lyckas ställa till det för sig själv.

Favoritkaraktär: Dwayne
Det sämsta med säsongen: En del avsnitt blir lite långrandiga innan upplösningen.
Det bästa med säsongen: Genomtänkta mordfall och historier.

Hur säsongen slutade
Ingen cliffhanger. De löser såklart mordfallet och Dwayne får något motvilligt kontakt med sin pappa igen.

Mord i paradiset säsong 4
Mord i paradiset säsong 5
Mord i paradiset säsong 6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...