28 juni 2018

Tv-serie: Friday Night Dinner säsong 5

Handling
Handlingen kretsar kring familjen Goodman och deras fredagskvällar, då de två utflugna sönerna besöker föräldrahemmet för att äta traditionell judisk middag. Återkommande element är sönernas barnsliga gnabb och psykande mot varandra, den halvdöve pappans dåliga bordsskick, och oönskade besök från en neurotisk och socialt inkompetent granne.

Den femte säsongen hade 6 avsnitt och i huvudrollerna ses Tamsin Greig, Paul Ritter, Simon Bird och Tom Rosenthal.


Jag såg klart säsongen 10 juni.

Mina tankar
Friday Night Dinner är en perfekt serie om man vill fly verkligheten en stund. Den är så galen och skruvad att hälften vore nog, men ändå så finns det något charmigt och underhållande med den.

Det är en rapp och snabb humor och jag älskar verkligen scenerna där hela familjen är samlad. I och med att alla karaktärer är lite udda så byggs det verkligen upp för konstiga och roliga situationer. Grannen Jim är också en stor favorit, mer udda karaktär får man leta efter. Även bikaratärerna som dyker upp med jämna mellanrum förgyller serien.

Vid det här laget så känner man alla karaktärer ganska så bra och det är så härligt att se alla scener och verkligen bli underhållen.

Jag tycker det är skönt när avsnittet är så fristående, att man kan se vilket avsnitt som helst utan att egentligen ha någon speciell ordning.

Favoritkaraktär: Grannen Jim
Sämsta med säsongen: Att någon dog i sista avsnittet.
Bästa med säsongen: Humorn och dialogerna inom familjen.

Hur säsongen slutar
Grannen Jims hund dör. De ordnar en begravning för honom i deras trädgård. Adam väntar på ett telefonsamtal och Jonny retas med honom. 

Friday Night Dinner säsong 3
Friday Night Dinner säsong 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...