26 juni 2018

Nyfiken på: Dirigenten från S:t Petersburg

Handling
Moskva 2003. Det luktar lågoktanig bensin, svett och byggdamm. Primitivt, brutalt och löftesrikt. Precis som Ryssland, tänker den svenske finansmannen Tom Blixen på väg till sitt arbete på Pioneer Capital, landets ledande investmentbank.

De senaste åren har enorma förmögenheter skapats över en natt och många har fått betala med livet i huggsexan om landets rikedomar.

Den största möjligheten i firmans historia har just öppnat sig och Tom utses att föra affären i hamn. Uppdragsgivaren är Rysslands största oljebolag, som leds av den mäktige oligarken Romanov.

Tom tror sig kunna hantera den korruption och brutala maktkamp som är självklara inslag i det ryska affärslivet, men finner sig snart indragen i en våldsspiral som kostar flera av hans närmaste livet.


Varför jag vill läsa den
Jag har länge varit intresserad av att läsa något av Camilla Grebe och denna serie som utspelar sig i Ryssland lockar mig extra mycket. Det kanske är för att det är ett land som jag egentligen inte vet så mycket om och som har en fascinerande och skrämmande historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...