13 juni 2018

Tv-serie: Morden i Sandhamn säsong 6

Handling
I maktens skugga
Stockholms skärgård är inte så fridfull som du tidigare trott. I takt med att vågorna slår mot klipporna kämpar kriminalinspektör Thomas Andreasson och Nora Linde mot oanad ondska, på liv och död. De nya sommargästerna Carsten och Celia ställer till med fest för att inviga sitt nybyggda hus. Men alla ser inte framemot festen då bygget retat gallfeber på många öbor. Samtidigt dyker en objuden gäst upp på ön.

I sanningens namn
Det är dags för årets seglarläger på Knarrholmen där Benjamin genast blir utsedd till hackkyckling av några av de äldre killarna. Thomas tar på sig nattspaningsjobb för att få mer tid för familjen och Nora försöker stötta honom. Något som leder till en spricka mellan henne och Jonas.

I fel sällskap
Mia träffar Minna som blivit svårt misshandlad och hamnat på sjukhus med sin son. Hon lovar Minna skyddat boende om hon vittnar. Jonas blir svartsjuk när han får reda på att Nora träffade Thomas under sin möhippa.

I nöd och lust
När Mia och Thomas spanar på några misstänkta nattsmugglare slutar det med att Mia försöker ta dem på bar gärning själv och misshandlas svårt. Thomas är fast besluten att ta fast förövarna. Nora försöker komma över Jonas svek.

Den sjätte säsongen har 8 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Jakob Cedergren, Alexandra Rapaport och Sandra Andreis.

Jag såg klart säsongen 28 maj.

Mina tankar
Jag har läst det flesta av Viveca Stens böcker om Morden i Sandhamn och jag har tyckt bra om både böckerna och tv-serien. Denna säsong skiljer sig något från de tidigare då den dels har fler avsnitt och varje bok har två avsnitt.

Säsongens mordfall är spännande, fast ibland känns det som att det är lite för snabbt tempo och att man inte riktigt hänger med. Jag gillar miljön som den utspelar sig  och serien ger mig verkligen sommarkänslor.

För att vara en svensk serie så är den riktigt bra och jag hoppas att det blir några fler säsonger.

Morden i Sandhamn är en lättsam och underhållande kriminalserie. Jag hoppas att det kommer fler avsnitt, då detta är en serie som jag tycker om.

Favoritkaraktär: Nora Linde
Det sämsta med säsongen: Att en del av avsnitten kändes lite jäktade
Det bästa med säsongen: Miljön och spänningen

Hur säsongen slutade
Thomas löser fallet, blir skjuten i armen. Mia väljer att sluta som polis. Blir Nora och Thomas ett par?

Morden i Sandhamn säsong 4
Morden i Sandhamn säsong 5

2 kommentarer:

  1. Håller med dig en TV-serie jag gillar och jag gillar att läsa Stens böcker. Men jag har lite att se och läsa ikapp, kan vara dags att göra det snart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har bara novellsamlingen och den senaste boken att läsa innan jag är ikapp

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...