19 juni 2018

Nyfiken på: Den besynnerliga med hunden om natten

Handling
Christopher har Aspergers syndrom. Han kan alla världens länder och deras huvudstäder, han kan dessutom alla primtal upp till 7057. Men det han inte alls förstår är människor, och deras ibland tvetydiga känslor. 

Det här är Christophers berättelse om när han bestämmer sig för att, i fotspåren på sin idol Sherlock Holmes, ta reda på vem som har dödat grannfruns hund. Han har att brottas med inte bara sin egen oförståelse inför den kaotiska omvärlden utan också omvärldens oförmåga att förstå honom. Och i mordgåtan ligger lögner begravda som omkullkastar hela hans tillvaro.


Varför jag vill läsa den
För det första så älskar jag långa och lite krångliga titlar. Dessutom har huvudpersonen Aspergers och det låter väldigt annorlunda och intressant att få läsa om. Jag tycker om när böckerna utmanar och jag tror också det kan vara lärorikt att få läsa om karaktärer som har andra förutsättningar än en själv. Dessutom verkar det finnas något sorts mysterium som huvudpersonen ska lösa och jag hoppas på referenser till Sherlock Holmes.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...