17 oktober 2018

Film: The Incredible Hulk

Handling
After surviving a deadly gamma radiation accident, scientist Bruce Banner travels the world in search for a cure to his inner force of rage that turns him into a massive green monster known as the Hulk. Though he is close, Banner must watch out because the malevolent General Ross and his team are searching for him and want to use his condition for military weaponry. Running out of time and options, Banner turns to his old flame Betty Ross for help. Meanwhile, a new threat rises as a power hungry soldier turns into a deadlier and more terrifying beast that can match even the Hulk's powers.

Filmen är 112 minuter lång och regisserad av Louis Leterrier. I huvudrollerna ses bland annat Edward Norton, Liv Tyler och Tim Roth. Filmen hade svensk premiär 13 juni 2008.

Jag såg filmen 22 september.

Mina tankar
Jag har inte sett Marvels filmer tidigare och jag var osäker på vilken ordning som gällde, så jag försöker helt enkelt att se dem i den ordning de kom ut. Nu har vi alltså kommit till den andra filmen i Marvel Cinematic Universe.

Jag har ingen större koll på serierna som ligger till grund för alla dessa filmer, men det funkar bra ändå. Edward Norton har jag tidigare sett i American History X, som för övrigt är en fantastisk film. The Incredible Hulk har väl ett underhållningsvärde, men det är inte mer än så.

Det är spännande, men på  slutet blir det lite väl mycket fightscener och då blir jag lite uttråkad, speciellt när så mycket är datagjort. Slutet kändes väl lite som något av ett antiklimat gällande Bruce Banner, men jag gillade cameon av en av de andra hjältarna från Marvel.

Vad jag förstår så är The Incredible Hulk inte känd som den bästa filmen i MCU, så jag tycker det är skönt att ha sett den för då kan jag fortsätta se de andra filmerna som förhoppningsvis är bättre.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...