23 oktober 2018

Nyfiken på: Vi har alltid bott på slottet

Handling
En gång var de sju i familjen Blackwood. Men en dödlig dos arsenik fann vägen till familjens sockerskål. Den enda som undvek sockret till bären var äldsta systern Constance. Hon misstänktes för mord på sina föräldrar, sin bror och sin faster, men frikändes. Sedan dess lämnar hon aldrig slottet, sätter inte foten utanför dess trädgårdar.
Farbrodern Julian åt av giftet men överlevde. Numera rullstolsbunden skriver han maniskt på sina memoarer. Merricat, Constances lillasyster, kom inte till bords alls den där kvällen för sex år sedan, eftersom hon skickats till sängs utan mat som straff för olydnad. Det är hon, Merricat, nu arton, som berättar historien. Och hon gör allt för att skydda sin storasyster, om hon så ska tvingas använda häxkrafter. En dag besöker deras kusin Charles slottet. Omedelbart hotas dess sköra, mörka hemligheter.


Varför jag vill läsa den
Författaren Shirley Jackson hörde jag först talas om på Booktube och vad jag har förstått anses hennes böcker vara klassiker inom sin genre. Trots att jag inte läser skräck ofta, är det ändå något som lockar mig med boken. För ett tag sedan kom de dessutom i nyutgåva på svenska med nya omslag och jag är riktigt sugen på att läsa denna bok. Boken verkar riktigt spännande, mörk och suggestiv. 

4 kommentarer:

 1. Det låter som en riktigt bra och spännande bok!

  SvaraRadera
 2. Lite kul att du tog upp denna bok, jag funderade precis om jag skulle låna denna och även författarens andra bok på biblioteket när jag ska dit nästa gång. The Haunting of Hill House har blivit en Netflix-serie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, så den är baserad på Jacksons bok? Intressant!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...