2 oktober 2018

Tematrio: Orange

Nu när jag har gjort bort dagens studier tänkte jag att jag skulle skriva ihop en liten tematrio, som anordnas av Lyrans noblesser. Den här veckan är temat orange. 

Den här veckan får det bli en blandning av omslag och böcker. Först  funderade jag på en trio med orange i titeln, men insåg ganska direkt att jag inte har läst så många böcker som uppfyller det kriteriet. 

Först har vi Orange is the new black av Piper Kerman, som alltså handlar om hennes liv i ett amerikanskt kvinnofängelse. Dessutom är boken föregångare till den mycket populära Netflix-serien med samma namn. Jag har själv inte sett tv-serien (än), men kan rekommendera boken. 

Sedan tar jag helt enkelt med två stycken orangea omslag, det ena får bli Stanna hos mig av Ayobami Adebayo och Häxan av Camilla Läckberg. Stanna hos mig var en stark läsupplevelse för mig  och Läckbergs deckare är en av de starkare hon har skrivit i mitt tycke. 

14 kommentarer:

 1. En väldigt orange trio! Orange is the new black har jag läst och den finns i min trio också. Stanna hos mig har jag köpt och den väntar i bokhyllan.

  SvaraRadera
 2. Jag har inte läst boken men rekommenderar TV-serien! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill se serien,men har inte kommit mig för än :)

   Radera
 3. Orange is the new black har jag inte läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste boken först för att kunna se tv-serien sen.

   Radera
 4. Tyckte också mycket om "Stanna hos mig". Jag har sett massor av "Orange is the New Black" på Netflix, men tröttnade efter ett par säsonger. Boken blir man nog snabbare klar med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste boken för att kunna se tv-serien, men det har inte blivit av än.

   Radera
 5. Jag har avstått från den senaste Läckbergsboken, för hon har skrivit om fruktansvärt våld mot barn och det tycker jag inte om. Lejontämjaren var helt förfärlig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har glömt en hel del från just den boken. men tycker inte att Häxan handlade om det. Handlade mer om flyktingar och hur de behandlas i Sverige.

   Radera
 6. Stanna hos mig verkar mycket intressant. Och Orange is the new black.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera Stanna hos mig.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...