25 oktober 2018

Tv-serie: The Americans säsong 5

Handling
A pair of deep-cover Soviet spies masquerades as a typical DC couple whose children, neighbors, coworkers & friends are completely unaware of their activities. At home, they're the stereotypical parents of stereotypical kids; at work, they pose as travel agents; but at night, they weave a web of confidants, lovers, dupes, and historical figures from the Reagan-era Cold War. The startlingly realistic plot twists force the viewer to consider the real cost of an undeclared war, what it takes to protect one's beliefs, if it's worth it, and if it actually worked for either side

After witnessing Elizabeth kill two men, Paige trades in church for training sessions with mom. First, self defense. Second could tear the family apart. The beginning of the end for Paige and Matthew looms.

Den femte säsongen har 13 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Kerri Russell, Matthew Rhys, Holly Taylor och Noah Emmerich.

Jag såg klart säsongen 12 oktober.

Mina tankar
The Americans är en serie som jag verkligen har tyckt om, den har varit spännande och serien har fokuserat mycket på relationerna mellan karaktärerna och det tysta krig som pågick mellan Sovjet och USA utan att ta tydligt parti för någon sida.

I den här säsongen blir Paige ännu mer insatt i sina föräldrars liv och vad de egentligen arbetar med. Hon har genomgått en stor karaktärsutveckling och hon försöker lära sig mer och förstå mer om sina föräldrar och var de kommer ifrån, Man får även följa brodern betydligt mer och han har en egen historia i den här säsongen också, vilket är roligt att se.

Det är inte så mycket action i de här avsnitten, men den är ändå spännande. De två sista avsnitten är riktigt starka där allting kulminerar på ett intressant sätt. Philip och Elizabeth har jobbat med olika operationer, som alla har tärt på dem och inse att de kanske vill återvända till sitt hemland men att det kanske inte är så lätt.

I den här säsongen får man också se mer av Sovjet och hur landet förtärdes inifrån när man får följa Oleg som rest tillbaka till Sovjet för att komma närmare sin familj och arbeta med något annat. Jag hade gärna sett mer av den karaktären, då den på ett intressant sätt visade hur Sovjet såg ut vid den tiden och hur korrupt det var.

Nu har man kommit så långt in i serien att man blir lire begränsad i vad man kan skriva utan att spoila alltför mycket. De två sista avsnitten är ruskigt bra och det märks också att det är början mot slutet. Jag ser verkligen fram emot att se den sista säsongen för att få veta hur allt slutar.

Favoritkaraktär
Philip

Det bästa med säsongen
Relationerna, att barnen får ta mer plats. Hur varje avsnitt bygger upp mot det sista avsnittet.

Det sämsta med säsongen
Finns inte så mycket negativt, den var kanske lite långsam i början. Hade också gärna sett mer från Sovjet.

Hur säsongen slutade
Philip och Elizabeth har gift sig på riktigt. Pastor Tim har fått ett jobb utomlands. Den operation som P och E jobbat med under säsongen lyckas, men till ett högt pris där en av familjemedlemmarna nästan dör. P och E börjar känna att de är färdiga med spionlivet och vill återvända till sitt hemland, men tvekar eftersom det kommer påverka barnen. De får information från en inspelning som gör att de inser att de måste stanna kvar och arbeta. Elizabeth erbjuder sig att göra merparten av spionarbetet då det är jobbigare för Philip. Stan funderar på jobba med något annat samtidigt som hans nya flickvän flyttar in. 

The Americans säsong 1
The Americans säsong 2
The Americans säsong 3
The Americans säsong 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...