16 oktober 2018

Nyfiken på: Hungerspelstrilogin

Handling
Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...


Varför jag vill läsa den
Det här är lite skämmigt att erkänna, men jag har aldrig läst hela trilogin. Jag har sett några av filmerna, men inte alla. Jag har läst första boken, Hungerspelen, precis när den kom ut och långt före det kom en film. Jag tror jag tappade lite intresse för att läsa fortsättningen när jag var tvungen att vänta så länge på den andra boken. Nu är jag däremot sugen på att läsa hela serien, då den vid det här laget nästan är en klassiker inom YA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...