18 december 2019

Film: Pongo och de 101 dalmatinerna

Handling
Pongo and Perdita have a litter of 15 puppies. Cruella De Vil takes a fancy to the pups, and wants to get hold of them, as well as more pups, to make herself a lovely dalmatian skin coat... Cruella hires some thugs to kidnap the pups and hold them at her mansion. Will Pongo and Perdita find them in time?

Filmen är regisserad av bland annat Clyde Geronomi och är 79 minuter lång. Rösterna görs av bland annat Rod Taylor, Cate Bauer och Betty Lou Gerson. Filmen hade urpremiär 25 januari 1961.

Jag såg filmen 30 november.

Mina tankar
Ännu en klassisk disneyfilm avbockad från listan. Den här gången är jag mer bekant med bakgrundshistorien, inte minst på grund av filmversionen med bland annat Glenn Close. Så det var kul att se originalet.

Jag gillar själva historien, även om den kanske inte är så trovärdig. Cruella De Vil är en väldigt bra fiende om man nu kan säga så. Hon är oerhört grym på så många sätt. Hundarna är ju också ganska mysiga, speciellt valparna. Sedan har jag ganska roligt åt att det är hundarna själva och inte människorna som hittar valparna.

Tecknarstilen känns väldigt annorlunda mot de tidigare filmerna och den här tecknarstilen är jag inte alls så förtjust i. Den är väldigt kantig och skarp och känns inte alls lika levande och färgglada som de tidigare filmerna.

Jag gillar ändå själva grundhistorien så det gör att jag ändå tycker bättre om filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...