12 december 2019

Bara lite till

Titel: Bara lite till
Originalets titel: -
Författare: Simona Ahrnstedt
Översättare: -
Serie: -
Antal sidor: 420 
Utgivningsår: 2019
Förlag: Forum
Utläst: 17/11

Handling
En feelgood-romance om att finna sig själv, på en plats där man inte alls passar in. Storstadstjejen Stella är strandsatt på landet. På ett dygn har hon förlorat allt: sin fästman, sitt hem och sitt jobb. Efter att ha supit sig redlös, cyberstalkat sitt ex och fulgråtit inser Stella att hon inte kan vara kvar i Stockholm. Hon är pank, hungrig och vilsen. Det finns ett enda ställe där hon kan slicka sina sår. Ett kallt, smutsigt torp på landet. Omgiven av galna getter, truliga tonåringar och ett styck självgod ekobonde, som är oväntat bra på att kyssas, dras Stella in i konflikterna på den lilla orten Laholm. En fristående roman med den unika mix som kännetecknar Simona Ahrnstedt – humor, kärlek, samhällsengagemang och karaktärer som berör.

Tankar om titel och omslag
Omslaget är så snyggt! Gillar den guldgula tonen och blommorna på omslaget.

Mina tankar om boken
Jag har ju läst alla Ahrnstedts böcker sen tidigare och det är alltid så härligt att få läsa en ny bok av henne. Det är ganska så få författare som jag läser som jag genast vill läsa en ny bok av så fort den kommer ut.

Jag gillar verkligen miljön i boken. Nu har jag aldrig varit i Laholm, men landsbygden är välbekant för mig. Därför är det ganska skönt att läsa en bok som inte utspelar sig i storstaden. Till viss del kan jag känna igen mig i den typ av värld som Stella möter så abrupt, just det där med att alla känner alla. Vilket kan vara både bra och dåligt.

Det är så intressant och roligt att få följa Stella när hon huxflux kommer till Laholm. För henne blir det ju något av en kulturkrock och hennes första möte med bygden är ju väldigt underhållande. Det är också intressant att få följa hennes resa under bokens gång. Både tillsammans med Thor, men även sättet som hon utvecklas själv på.

Sedan tycker jag det är så bra att man även får följa bikaraktärerna och lära känna dem också. Det handlar inte bara om Stella och Thor, utan man får även inblick i Junis, Mauds och flera andra karaktärers liv.

Simona Ahrnstedt är en av mina favoritförfattare och i mitt tycke skriver hon väldigt bra romance. Det är inte några skeva kvinnoideal, kvinnorna är starka och kapabla och hon lyckas även beskriva det samhälle vi lever i idag.

3 bra saker med boken: stämningen, feelgood och bra karaktärer

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Överenskommelser
Betvingade
De skandalösa
En enda natt
En enda hemlighet
En enda risk
Allt eller inget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...