27 december 2019

Läsplanering januari


Vi är snart inne på en ny månad som även innebär ett nytt år.

Jag har tänkt försöka knåpa ihop en liten läsplanering med en del böcker jag hoppas hinna läsa. Jag har dessutom en del "rester" från förra månaden som jag hoppas hinna med också.

Början av månaden känns relativt lugn så det är då jag hoppas få det mesta läst. Under den andra halvan av månaden ska vi gå ut på praktik så då misstänker jag att inte kommer hinna läsa lite mycket.

Jag har en deckarserie som jag hemskt gärna vill hinna avsluta och det är Carin Gerhardsens Hammarbyserie. Jag hade tänkt hinna läsa Tjockare än vatten förra månaden, men ska försöka hinna med både den och Falleri, fallera, falleralla.

Sedan skulle jag också vilja läsa Nattens cirkus av Erin Morgenstern som jag har hört väldigt mycket bra om. Den verkar påminna en del om andra böcker jag läst om tidigare så jag höga förväntningar på den..

Jag är inne i en deckarperiod just nu och jag vill gärna fortsätta läsa serier som jag påbörjat och då tänker jag att det är dags att läsa Tusenskönor av Kristina Ohlsson. Den första boken gav mersmak, men det börjar vara ett tag sedan jag läste den.

Sedan vill jag gärna klämma in en Agatha Christie och då har jag valt ut Konstiga huset. Handlingen låter riktigt spännande så jag ser fram emot att få ett bra mordmysterium.

Ett av mina mål för kommande år är att bli bättre på att läsa klassiker. På Booktube är det en som startat en readalong av J.R.R. Tolkiens Sagan om ringen-böcker och då jag redan äger böckerna tänkte jag att det kunde vara kul att haka på. I januari står The Hobbit på schemat som jag redan läst, men jag kommer nog att läsa om den.

Några sista böcker jag vill hinna med är Alice i Underlandet och Alice i Spegellandet av Lewis Carroll. Även det är en klassiker som jag varit nyfiken på länge.

Jag kommer knappast lida brist läsning nästa år, det är ett som är säkert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...