6 december 2019

Tv-serie: Hawaii Five-0 säsong 8

Handling
Hawaii doesn't have its own state police force but the Governor has set up a special task force, which becomes known as "Five-0", to investigate serious crimes on the islands. Reserve Naval officer Steve McGarrett heads the team with Danny Williams as his second in command and together they tackle a range of crimes with more far-reaching consequences than those dealt with by HPD, including terrorism and serious organized crime.

Säsongen har 25 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Alex O'Loughlin, Scott Caan, Meaghan Rath och Beulah Koale. 

Jag såg klart säsongen 13 november.

Mina tankar
Detta är en ganska skön och avslappnande serie att se emellanåt. Vid det här laget har jag hängt med ganska många säsonger, men jag tycker fortfarande serien är värd att se. Om inte annat för att den utspelar sig på Hawaii. 

I början av denna säsongen introduceras två nya huvudkaraktärer, Tani som spelas av Rath och Junir som spelas av Koale. Tycker de funkar bra ihop med de övriga karaktärerna också. Såklart har de sina egna privata problem, men jag tycker inte alls att det tar över på något sätt. Lite kul tycker jag också det är att det refereras nu och då till de karaktärer/skådespelare som lämnat serien så de är inte på något sätt glömda. 

Lite senare i säsongen blir också Adam, Konos make, en huvudkaraktär. Jag tycker inte att hans storyline är så intressant och det känns bara som att det är en gammal sådan som upprepas och inte tillför något nytt till Adam som karaktär. 

I den här säsongen får vi också en till "medlem" av gänget, nämligen en fd polishund som McGarrett tar över vårdnaden om. Tycker det är riktigt kul att hunden dyker upp med jämna mellanrum. Men sen är ju jag en djurmänniska. 

Fallen är väldigt blandade, det är brutala mord blandat med lite mer lättsammare fall som har lite mer touch av komik. I ett av dessa dyker dessutom gamla fd svindlare upp, vilket jag tyckte var ganska underhållande. 

Avslutningen av säsongen hade ingen större cliffhanger på slutet, men jag kan nästan tycka det är skönt ibland att det inte är så. 

Hur säsongen slutade
Teamet lyckas lösa fallet med den ryska u-båten som dyker upp. De lyckas också ta fast flera ryska sleeper-agenter. Tani anförtror sig till Junior om vad hon hittade i Kono & Adams hus, en pistol som användes vid Adams halvsysters mord. Hon berättar också att Adam hade motiv för att döda sin halvsyster och att han kort efter det flög över till USA. Junior uppmanar henne att berätta för McGarrett. 

Hawaii Five-0 säsong 1
Hawaii Five-0 säsong 2
Hawaii Five-0 säsong 3
Hawaii Five-0 säsong 4
Hawaii Five-0 säsong 5
Hawaii Five-0 säsong 6
Hawaii Five-0 säsong 7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...