7 december 2019

Wildcard

Titel: Wildcard
Originalets titel: Wildcard (2018) 
Författare: Marie Lu
Översättare: Katarina Falk
Serie: Warcross #2
Antal sidor: 352
Utgivningsår: 2019
Förlag: Modernista
Utläst: 14/11

Handling
Emika Chen överlevde med nöd och näppe det internationella Warcross-mästerskapet. Med sig bär hon nu sanningen om Hideo Tanakas skapelse, en vetskap som gör att hon aldrig mer kommer att kunna lita på den person som en gång var hennes vän och förebild. Fast besluten om att sätta stopp för Hideos fruktansvärda plan, slår Emika följe med Phoenix Riders, bara för att upptäcka ett nytt hot på Tokyos neonupplysta gator: Någon har satt ett pris på Emikas huvud. Hennes enda chans att överleva vilar i händerna på Zero och hans hänsynslösa, svartklädda gäng. Men snart inser Emika att Zero inte är den han verkar vara - och att hans beskydd har ett pris. Insnärjd i en väv av svek och lögner måste Emika bestämma sig: Hur långt är hon beredd att gå för att stoppa mannen hon älskar? 

Tankar om titel och omslag
Gillar omslaget, det är väldigt spännande och har coola färger och typsnitt.

Mina tankar om boken
Jag tycker det kändes väldigt skönt att få läsa en duologi till skillnad från många andra serier som blir ganska långa. Historien känns också väldigt koncentrerad och det är högt tempo hela tiden.


Denna tar vid precis där förra boken slutade. Jag trodde att jag hade räknat ut hur det hela skulle sluta, men jag hade faktiskt fel flera gånger vilket jag inte hade väntat mig. Mysteriet kring Zero var väldigt intressant.

Jag gillar världen, den känns så annorlunda mot för vad jag har läst tidigare. När tekniken ständigt utvecklas och förändras är det extra kittlande att läsa en bok där den virtuella verkligheten har blivit något som är likställt den fysiska verkligheten. Den väcker också en del funderingar kring hela ämnet som sådant och vilka konsekvenser detta kan få. Stundtals har jag dock svårt att kunna separera vad som är i verkligheten och vad som är i den virtuella vilket ställer till det lite i läsningen.

Jag gillar framförallt Emika som är huvudkaraktären vi får följa, hon är orädd och beredd att göra vad som krävs för att gå till botten med vad som egentligen pågår. Jag tycker hon jobbar väldigt ensam i denna bok och jag hade väldigt gärna läst mer om hennes lagkamrater som också har väldigt intressanta bakgrundshistorier.

Som i många andra young adult-böcker finns såklart en kärlekshistoria. Jag hade gärna varit utan den, tyckte inte att det tillförde så mycket. Sedan kände jag inte kemin mellan dem vilket gjorde att mitt intresse att läsa om det också blev lite mindre. Jag tror jag hade tyckt bättre om boken om den inte hade innehållit kärlekshistorien.

Trots detta så tycker jag denna duologi är läsvärd, inte minst för att världen känns så nyskapande och unik i sitt slag.

3 bra saker med boken: virtuell verklighet, Emika och spännande

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Legend
Warcross

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...