23 december 2018

En smakebit på søndag: Snöstorm och kanelhjärtan

Det är söndag och dags för en smakebit på søndag, som växelvis arrangeras av Flukten fra virkeligheten och Betraktninger.

Det är dag före dopparedan och den här dagen har vi tänkt bära in granen, fixa julskinkan och som vanligt på helgerna numera blir det säkert lite vintersport också. Igår var vi ner till samhället och fixade den sista julmaten och kollade i lite affärer.

Den smakebit jag tänkte dela med mig av kommer från novellen Endast Tomara är vaken av Jesper Tillberg från julnovellsamlingen Snöstorm och kanelhjärtan.

Smakebiten kommer från sidan 89.

Snön faller, och Kalles förhoppningar om en trevlig jul med den. Han sitter i baksätet. Tyst. Resten av familjen tjattrar om det de alltid babblar om. Bandy. 
"Hinner vi till cupen i god tid? Jag vill värma upp och dra några skott på mål innan samlingen", säger syrran.
Kalle suckar. Han sneglar mot Mia intill honom där bak i den stora, röda Hondan. Den måste se ut som en tomteröd julgranskula där den far fram längs vägen som går genom granskogen. Resten av landskapet är också helt vitt. 


6 kommentarer:

 1. Låter lagom julmysigt. Både boken och dagens planer :)

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten! Ser ut som en trevlig julberättelse. Passar på och önskar god jul!

  SvaraRadera
 3. Annandag jul är en klassisk bandydag. Förr spelade alltid IF Göta (från Karlstad) mot Slottsbron den dagen. Göta kallades rödtomtarna och Slottsbron blåtomtarna och matchen kallades tomtedansen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul med sådana evenemang! Jag nöjer mig med sporten framför tv:n

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...