22 december 2018

Every Heart a Doorway

Titel: Every Heart a Doorway
Originalets titel: -
Författare: Seanan McGuire
Översättare: -
Serie: Wayward Children #1
Antal sidor: 173
Utgivningsår: 2016
Förlag: Tor.com
Utläst: 5/12

Handling
Eleanor West’s Home for Wayward Children
No Solicitations
No Visitors
No Quests

Children have always disappeared under the right conditions; slipping through the shadows under a bed or at the back of a wardrobe, tumbling down rabbit holes and into old wells, and emerging somewhere... else.

But magical lands have little need for used-up miracle children.

Nancy tumbled once, but now she’s back. The things she’s experienced... they change a person. The children under Miss West’s care understand all too well. And each of them is seeking a way back to their own fantasy world.

But Nancy’s arrival marks a change at the Home. There’s a darkness just around each corner, and when tragedy strikes, it’s up to Nancy and her new-found schoolmates to get to the heart of the matter.

No matter the cost.


Tankar om titel och omslag

Jag gillar verkligen omslaget, det är snyggt och lite mystiskt. Själva titeln har inte sån jättestor betydelse för bokens innehåll, men den är fin och lite poetisk.

Mina tankar om boken
För några år sedan var denna bok väldigt populär på Booktube och då blev jag också lite nyfiken på den. På vinst och förlust gav jag denna serie som inköpsförslag till mitt bibliotek och de köpte in böckerna, vilket jag är mycket glad för.

Every Heart a Doorway var inte riktigt som jag hade förväntat mig, både på gott och ont. De första kapitlen var jag väldigt förvirrad och hade svårt att förstå världen och vad som egentligen hände. Sedan klarnade det och den blev mer intressant och spännande. Karaktärerna är unika och annorlunda och författaren bryter också en hel del normer gällande kön och sexualitet utan att göra det till en stor grej. Egentligen så vill jag veta mer om alla karaktärer man får träffa, de är så originella och jag vill veta mer om deras bakgrunder.

Boken är lättläst och kapitlen är också relativt korta. Det finns också en humor som jag gillar, fast den kanske inte är för alla. Den är mörk och ganska ironisk. Every Heart a Doorway känns väldigt stämningsfull, det är miljöer som man kan se framför sig och man fångas av den spända stämningen.

När jag läste fick jag en hel del associationer till andra böcker, såsom Coraline av Neil Gaiman och Ransom Riggs Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Det för mig är något positivt.

Boken är som sagt inte speciellt lång och jag tror att det kan vara något av en nackdel. Man fick inte lära känna karaktärerna så bra och det blev inte så ingående förklaringar av hur världarna funkade. Däremot är jag nyfiken på att läsa de andra delarna, för McGuire känns som en väldigt annorlunda och normbrytande författare.

3 bra saker med boken: lättläst, originella karaktärer och spännande värld.

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Andra som bloggat om boken är bland annat Nilmas bokhylla och Fiktiviteter och Mitt bokintresse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...