26 december 2018

Mord och inga julvisor

Titel: Mord och inga julvisor
Originalets titel: -
Serie: -
Antal sidor: 187
Utgivningsår: 2017
Förlag: Semic
Utläst: 10/12

Medverkande författare
Johan Theorin, Amanda Hellberg, Åke Edwardson, Mats Wahl, Katarina Mazetti, Arne Dahl, Camilla Läckberg, Dag Öhrlund, Camilla Prell-Weichl och Emil Fredholm.

Handling
Spöken var genomskinliga, det var ingen myt. Han var luft och skulle aldrig kunna bli någonting annat men jag skulle ändå tvingas se honom varje vaken minut under resten av mitt liv. Jag förstod det. Det var därför han var här. Vi var tillsammans till slut. Han kunde inte bli som jag men jag kunde bli som han. Det fanns en väg ut. Jag sjönk tillbaka ner i vattnet ?I denna suggestiva och gastkramande novell av spänningsmästaren Åke Edwardson får huvudpersonen ett oväntat och minst sagt obehagligt besök av en gammal ovän. Men det är något som inte stämmer - är ovännen ens en människa ?De övrig nervkittlande kriminalnovellerna är skrivna av några av Sveriges absolut främsta deckarförfattare: Arne Dahl, Amanda Hellberg, Camilla Läckberg, Katarina Mazetti, Johan Theorin och Dag Öhrlund. Dessutom vinnarbidragen i Semics deckarnovelltävling!

Tankar om titel och omslag

Jag gillar både omslag och framförallt titeln.

Mina tankar om boken
Jag har läst en tidigare novellsamling som har getts ut av samma förlag. I denna återkommer även en del av de författarna. Det känns lite svårt att försöka recensera en novellsamling.

Hursomhelst var det trevligt att läsa en novellsamling. De var alldeles lagom långa för att det skulle passa bra att läsa en novell på morgonen. Som alltid när det gäller dessa typer av böcker så finns det ju en del som man tycker bättre och sämre om. Överlag skulle jag säga att Mord och inga julvisor håller en jämn kvalitet.

Johan Theorins novell tyckte jag var väldigt bra, har läst någon fler novell av honom tidigare. Inser att jag borde ta och läsa fler av hans böcker.

De novell som jag nog tyckte allra bäst om var Amanda Hellbergs novell som var oerhört spännande och dessutom hade en liten knorr på slutet. Blev så imponerad över hur hon på så pass få sidor lyckades bygga upp en hel berättelse.

Dessa noveller passar alldeles perfekt att läsa kring jul när man har en liten stund över.

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...