12 december 2018

Tv-serie: Gråzon

Handling
Victoria arbetar som ingenjör specialiserad på drönare. Hon blir tagen som gisslan i hemmet av terrorister samtidigt som säkerhetspolisen i Sverige, ledd av SÄPO-agent Eva, och de danska kollegorna på PET försöker förhindra en förestående terrorattack. De båda kvinnornas öden sammanflätas i en gråzon där moral och ansvar sätts på spel.

Serien har 10 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Tova Magnusson, Birgitte Hjort Sørensen och Ardalan Esmaili.

Jag såg klart serien 18 november.

Mina tankar
Jag såg reklamen i tv4 till denna och tänkte att jag skulle ge denna en chans. Brukar som sagt inte alltid gilla svenska serier, men Danmarks krimdraman har jag ofta tyckt om.

De första avsnitten tyckte jag var lite sega, det tog ett tag innan handlingen kom igång ordentligt. Länge satt jag också och väntade på att den där "gråzonen" skulle dyka upp, men det dröjde ganska länge innan det skedde.

Tycker det är intressant att man får följa händelserna från flera håll, dels polisens arbete med att försöka kartlägga och hitta mål och misstänkte men också att man får följa Viktoria som blir tagen som gisslan. Det som kanske är jobbigast att se är Viktoria och vad hon går igenom.

Måste också nämna skådespelarna som gör bra insatser, speciellt han som spelar gisslantagaren, Viktoria och så sonen. Det är deras öde som är mest intressant att ta del av.

De sista 3-4 avsnitten är riktigt spännande för då börjar man förstå vad det är som ska hända, men man vet inte riktigt hur. Jakten blir mer intensiv och riskerna större. Jag vill inte gå in så mycket på slutet, men det är nog det som gör att jag ändå tycker så pass bra om serien ändå. Det är väldigt passande och ställer också en del obekväma frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...