9 december 2018

Min bokresa #17 - Gemenskap läsare emellan

Camilla på Mitt bokintresse har en inläggsserie som hon kallar för min bokresa och som varje vecka har ett nytt tema. Den här veckan är temat gemenskap läsare emellan. 

Jag har egentligen alltid tyckt om att diskutera böcker med andra, och det kan väl också sägas vara en av anledningarna till att jag började blogga om det också. 

När jag gick grundskolan brukade vi i klassen en del gånger läsa böcker, ha diskussioner och se filmatisering av och det var något som jag ofta gillade. Även nu när jag läser på universitet har vi läst ett reportage som vi också diskuterat, vilket har gett givande diskussioner. Det belyste också hur att även om flera stycken läst samma bok kan man ha haft helt olika upplevelser och diskussioner. 

På facebook finns en del grupper för bokälskare. En grupp som jag gillar väldigt mycket är Litteraturgäris. 

Jag har aldrig varit med i någon bokklubb eller liknande, ibland har jag deltagit i read-a-longs eller någon bokcirkel på Facebook. Dock har jag och Camilla läst en del böcker och även sett tv-serier tillsammans som vi diskuterat. Något som jag tycker är väldigt roligt och som berikar mitt läsande. 

De senaste åren har jag inte läst lika mycket och 2018 har inte varit så jättebra på läsfronten. De har varit mycket annat som tagit tid och energi från läsandet. När jag började studera i höst var jag lite orolig för hur läsandet och bloggen skulle påverkas, men jag har ändå lyckats fortsätta läsa "vanliga" böcker. Jag läser kanske inte lika många, men jag läser. Det har alltid varit ett sätt att koppla av och det är något jag vill fortsätta med. 

Jag brukar också försöka delta i en del olika bloggaktiviteter, såsom Helgfrågan, en smakebit på søndag, tematrio, topplistor och liknande. Däremot har jag varit sämre på att delta i readathons och liknande, ofta har tiderna inte passat mig och jag har inte haft ork att göra iordning särskilda TBR för tillfället. Det är däremot något som jag vill försöka delta mer i, som ett sätt att kanske få ännu mer läslust och utmana sig själv. 

Jag brukar också se en del så kallade booktubers, de flesta är inriktade på Young Adult och man får många tips därifrån. 

Ibland har jag lekt lite med tanken att sätta mig ner och göra egna frågor eller enkäter/tags men oftast slutar det med att tiden inte räcker till. Men någon gång kanske. 

Avslutar bara med att säga att börja blogga och vara med i en boklig gemenskap på internet har bidragit till utmana mig själv i mitt läsande, träffa andra likasinnade och tycka att läsning är ännu roligare.

2 kommentarer:

  1. och man får massa intressanta boktips från andra bokbloggare.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...